FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about New York City Landmarks
Quiz about New York City Landmarks

New York City Landmarks Trivia Quiz


A tribute to the Big Apple and all the wonderful fun places that make New York City the city that never sleeps.

A multiple-choice quiz by Mickey1229. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. New York
  8. »
  9. New York City

Author
Mickey1229
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,533
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1984
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Guest 172 (9/10), 505050bobov (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. When traveling south on Broadway, which famous New York City landmark would you encounter at the crossroads of Central Park West and Central Park South? Hint


Question 2 of 10
2. Which famous New York City concert venue occupies Seventh Avenue between 56th and 57th Streets? Hint


Question 3 of 10
3. Which New York City museum is located at the corner of Fifth Avenue and 89th Street and was designed by Frank Lloyd Wright? Hint


Question 4 of 10
4. Which famous New York City landmark stands on the intersection of Fifth Avenue and West 34th Street and was completed in 1931 at the cost of roughly 41 million dollars? Hint


Question 5 of 10
5. Which famous Brooklyn attraction is located at the intersection of Surf Avenue and West Tenth Street and is listed as a historic site with the National Registry of Historic Places? Hint


Question 6 of 10
6. A New York City tourist destination called Tavern on the Green is located in which area of NYC? Hint


Question 7 of 10
7. Which Bronx landmark is located at 2300 Southern Boulevard and is situated on 265 acres close to the Bronx River? Hint


Question 8 of 10
8. Which famous New York City theater is located on Broadway between West 53rd and West 54th Streets and has been used by CBS Television since 1936? Hint


Question 9 of 10
9. Which famous New York City landmark was built on top of Pennsylvania Station on Seventh Avenue between 31st and 33rd Streets and was formally opened in 1968? Hint


Question 10 of 10
10. Which famous New York City landmark is located at 498 Fifth Avenue and has two large white marble lions guarding the entrance? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 04 2024 : Guest 172: 7/10
Jul 01 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 27 2024 : 505050bobov: 6/10
Jun 20 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 10 2024 : Samoyed7: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 205: 7/10
May 26 2024 : Guest 86: 4/10
May 24 2024 : Guest 24: 7/10
May 23 2024 : triviabore: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When traveling south on Broadway, which famous New York City landmark would you encounter at the crossroads of Central Park West and Central Park South?

Answer: Columbus Circle

The monument at the center of Columbus Circle was erected in 1892 for the 400th Anniversary of Columbus' voyage to the New World. The seventy foot high column has a statue of Columbus at the very top. The monument serves as the official starting point for measuring distances of how far places are from New York City.
2. Which famous New York City concert venue occupies Seventh Avenue between 56th and 57th Streets?

Answer: Carnegie Hall

How do you get to Carnegie Hall? Practice, practice, practice. Or you can just take a cab to Seventh Avenue and 56th Street. The Hall was built by Andrew Carnegie in 1891. Carnegie Hall was the home to the New York City Philharmonic until they moved to Lincoln Center in 1962.
3. Which New York City museum is located at the corner of Fifth Avenue and 89th Street and was designed by Frank Lloyd Wright?

Answer: The Guggenheim

The Guggenheim moved to its present location in 1959 and the unique spiral design was Wright's last major work. The Guggenheim stands out in stark contrast to the boxy design of most of the other buildings in the area.
4. Which famous New York City landmark stands on the intersection of Fifth Avenue and West 34th Street and was completed in 1931 at the cost of roughly 41 million dollars?

Answer: The Empire State Building

When it was completed in 1931, the Empire State Building become the world's tallest building. It held the record for 41 years, until the North Tower of the World Trade Center was completed in 1972. The Empire State Building has also been the site for more than thirty suicides since its completion.
5. Which famous Brooklyn attraction is located at the intersection of Surf Avenue and West Tenth Street and is listed as a historic site with the National Registry of Historic Places?

Answer: The Cyclone Rollercoaster

The Cyclone, located in Astroland Amusement Park, opened in 1927. The original cost was reported at $175,000, however many upgrades have been made over the years. The structure is made almost exclusively of wood and reaches up to 60 MPH. The original cost of a single ride on the Cyclone was a quarter.
6. A New York City tourist destination called Tavern on the Green is located in which area of NYC?

Answer: Central Park

Tavern on the Green operated as a restaurant located at Central Park West and West 67th Street. In 2007, the restaurant grossed an amazing 38 million dollars and served more than half a million patrons. Tavern on the Green also serves as the finish line for the New York City Marathon. The building and name is now run by the city as a gift shop and point of interest for tourists.
7. Which Bronx landmark is located at 2300 Southern Boulevard and is situated on 265 acres close to the Bronx River?

Answer: The Bronx Zoo

The Bronx Zoo is a little bit of nature in one of the most crowded cities in the world. Opened to the public in 1899, the Bronx Zoo is home to over 4,000 animals and is one of the leading tourist attractions in the Bronx. The Zoo was so well-known that Yankee's relief pitcher Sparky Lyle borrowed it for the name of his tell-all book about the Yankee teams of the late 1970's.
8. Which famous New York City theater is located on Broadway between West 53rd and West 54th Streets and has been used by CBS Television since 1936?

Answer: The Ed Sullivan Theater

The Ed Sullivan Theater was originally named the Hammerstein Theater in 1927 in honor of Oscar Hammerstein. The theater was used by CBS for such shows as "The Honeymooners" and "The Ed Sullivan Show".
9. Which famous New York City landmark was built on top of Pennsylvania Station on Seventh Avenue between 31st and 33rd Streets and was formally opened in 1968?

Answer: Madison Square Garden

The current Madison Square Garden is actually the fourth such arena in New York City to carry the MSG moniker. The first and second arenas were actually built on Madison Avenue, hence the name. The third was built on Eighth Avenue and 50th Street and opened in 1925. The current Madison Square Garden is home to both the Rangers and Knicks.
10. Which famous New York City landmark is located at 498 Fifth Avenue and has two large white marble lions guarding the entrance?

Answer: The New York City Public Library

The main branch of the New York City Public Library is guarded by the two lions, whose names are Patience and Fortitude. The Library is a treasure for anyone doing research on virtually any topic. Only the Library of Congress in Washington, DC has more books on its shelves.
Source: Author Mickey1229

This quiz was reviewed by FunTrivia editor zh1322 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us