FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Toronto Canada
Quiz about Toronto Canada

Toronto, Canada Trivia Quiz


Some questions about Toronto.

A multiple-choice quiz by avromf. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Canada
  8. »
  9. Ontario

Author
avromf
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,574
Updated
Jan 09 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3196
Last 3 plays: Guest 130 (0/10), Guest 188 (3/10), Guest 166 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where in the City of Toronto is the Toronto Zoo located? Hint


Question 2 of 10
2. What is the tallest office building in Toronto? Hint


Question 3 of 10
3. Where did the Leafs play, before the Air Canada Centre? Hint


Question 4 of 10
4. When Toronto lost their bid for the 2008 Olympic games, it was the _____ time they had lost a bid. Hint


Question 5 of 10
5. When does 'The Ex' always end? Hint


Question 6 of 10
6. What is 'everywhere'? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of a "now defunct" Toronto professional soccer team? Hint


Question 8 of 10
8. What subway stop is by the ROM? Hint


Question 9 of 10
9. What hotel, when it was built in 1927, was the tallest building in Toronto? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of Toronto's main train station? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 03 2024 : Guest 130: 0/10
May 30 2024 : Guest 188: 3/10
May 13 2024 : Guest 166: 9/10
May 12 2024 : fado72: 10/10
May 03 2024 : Guest 69: 7/10
May 03 2024 : Guest 70: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where in the City of Toronto is the Toronto Zoo located?

Answer: Scarborough

2. What is the tallest office building in Toronto?

Answer: First Canadian Place

CN Tower and Skydome are not even office buildings (and the Skydome is not that tall compared to office buildings).
3. Where did the Leafs play, before the Air Canada Centre?

Answer: Maple Leaf Gardens

They now play in the Scotiabank Arena (which used to be called Air Canada Centre), along with the Raptors (not at the same time though!).
4. When Toronto lost their bid for the 2008 Olympic games, it was the _____ time they had lost a bid.

Answer: second

They lost twice. Once for the 1996 games (went to Atlanta) and once for the 2008 games (went to Beijing).
5. When does 'The Ex' always end?

Answer: Labour Day

The Canadian National Exhibition, a Toronto tradition since the 19th century, is put on from mid August until Labour Day. www.theex.com
6. What is 'everywhere'?

Answer: CityTV

CityTV is a formerly independent TV station in Toronto. Their slogan is 'CityTV- everywhere!'
7. What was the name of a "now defunct" Toronto professional soccer team?

Answer: Toronto Blizzard

Toronto's current professional soccer team, the Toronto FC, plays in the BMO Field.

The Toronto Blizzards used to play in Varsity Stadium.
8. What subway stop is by the ROM?

Answer: Museum

The ROM stands for Royal Ontario Museum, thus it would follow that the subway stop by it would be Museum.
9. What hotel, when it was built in 1927, was the tallest building in Toronto?

Answer: Royal York Hotel

10. What is the name of Toronto's main train station?

Answer: Union Station

The others are subway stations.
Source: Author avromf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us