FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Super Toronto Quiz
Quiz about Super Toronto Quiz

Super Toronto Quiz


This is a quiz about Toronto. The questions go from easier to more difficult

A multiple-choice quiz by jedijoanna. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Canada
  8. »
  9. Ontario

Author
jedijoanna
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
50,397
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3000
Last 3 plays: Guest 69 (8/10), colbymanram (6/10), PurpleComet (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. On the edge of which Great Lake is Toronto situated? Hint


Question 2 of 10
2. When it was opened in 1976, the tallest free-standing structure in the world was found in Toronto. Its record was surpassed by the Burj Khalifa building in Dubai in 2010. What is the Canadian structure called? Hint


Question 3 of 10
3. The Toronto Maple Leafs and the Toronto Raptors play at: Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of Toronto's International Airport? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following US cities has a population greater than Toronto's population? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following is NOT one of the Toronto Islands? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following celebrities was NOT born in or near Toronto? Hint


Question 8 of 10
8. How many kilometres of underground walkways make up 'The Path'? Hint


Question 9 of 10
9. How many city councilors does the City of Toronto have (not including the mayor)? Hint


Question 10 of 10
10. What Toronto subway station tile mosaic pattern represents the digits of Pi (3.1415...)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 03 2024 : Guest 69: 8/10
Apr 28 2024 : colbymanram: 6/10
Apr 10 2024 : PurpleComet: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On the edge of which Great Lake is Toronto situated?

Answer: Lake Ontario

Lake Ontario is the smallest of the five great lakes and the farthest downstream in the Great Lake chain. The water of Lake Ontario flows out through the St. Lawrence River and into the Atlantic Ocean.
2. When it was opened in 1976, the tallest free-standing structure in the world was found in Toronto. Its record was surpassed by the Burj Khalifa building in Dubai in 2010. What is the Canadian structure called?

Answer: The CN Tower

The CN Tower was the tallest free-standing structure in the world, at 553 metres. It was opened in 1976. First Canadian place is the second tallest building in Toronto, at 290 m. Burj Khalifa in Dubai took the record for the world's tallest structure in 2007 during its construction. It opened in 2010 and is just shy of 830 metres tall.
3. The Toronto Maple Leafs and the Toronto Raptors play at:

Answer: Scotiabank Arena

The Air Canada Centre opened in February, 1999 and became the new home of the Toronto Maple Leafs. In 2018 it was renamed the Scotiabank Arena. It replaced Maple Leaf Gardens which had been their home since November, 1931. Toronto's MLB team, the Toronto Blue Jays, play at the Rogers Centre, formerly called the Skydome.

The Corel Centre is the home of Ottawa's NHL team, the Ottawa Senators.
4. What is the name of Toronto's International Airport?

Answer: Pearson International Airport

Lester B. Pearson International Airport is named after Canada's fourteenth prime minister. Pearson was awarded the Nobel Peace Prize in 1957 for his proposal to send UN Peacekeeping forces into the Suez Canal area.
5. Which of the following US cities has a population greater than Toronto's population?

Answer: Chicago

Toronto is the fifth largest city in North America, behind Mexico City, New York City, Los Angeles and Chicago.
6. Which of the following is NOT one of the Toronto Islands?

Answer: Georgina Island

Georgina Island is an island in Lake Simcoe, north of Toronto. The Toronto Islands are a group of islands in Lake Ontario close to downtown Toronto.
7. Which of the following celebrities was NOT born in or near Toronto?

Answer: Keanu Reeves

Keanu Reeves was not born in Toronto (he was actually born in Lebanon) but did live in Toronto as a child, attended Jesse Ketchum Public School and a number of Toronto high schools
8. How many kilometres of underground walkways make up 'The Path'?

Answer: 27 km

'The Path' is a series of underground walkways connecting many of the buildings in downtown Toronto, as well as the downtown subway stations. The Path links the Air Canada Centre at the south end all the way to the Atrium on Bay and the Toronto Coach Terminal at the north end.
9. How many city councilors does the City of Toronto have (not including the mayor)?

Answer: 44

The Toronto City Council (main governing body for the city) is made up of 44 city councilors, each representing one ward, plus the mayor.
10. What Toronto subway station tile mosaic pattern represents the digits of Pi (3.1415...)?

Answer: Downsview

The tile mosaic at the entrance to Downsview subway station isn't just a random pattern of tiles. Each different coloured tile block represents a different digit of Pi (3.1415...). It was commissioned by the Toronto Transit Commission from Calgary artist Arlene Stamp in 1993.
Source: Author jedijoanna

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us