Quiz about US State Capitals on Rivers
Quiz about US State Capitals on Rivers

U.S. State Capitals on Rivers Trivia Quiz


Like Boston, MA on the Charles River, many U.S. state capitals are located on rivers. In this quiz, match the river to the state capital given. All multiple choice!

A multiple-choice quiz by billfay. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA - Cities
  8. »
  9. State capitals

Author
billfay
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
16,128
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7837
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: OV10 (7/10), Guest 174 (10/10), Guest 76 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Sacramento, CA Hint

Cheyenne
Allegheny
American
Cedar

2. Baton Rouge, LA Hint

Mississippi
Kentucky
Colorado
Milk

3. Augusta, ME Hint

Acushnet
Salmon
Pearl
Kenebec

4. Concord, NH Hint

Osage
St. Francis
Merrimack
Republican

5. Trenton, NJ Hint

Susquehanna
Columbia
Potomac
Delaware

6. Albany, NY Hint

Connecticut
Gila
Hudson
Thames

7. Bismarck, ND Hint

Wabash
Platte
Missouri
Mississippi

8. Harrisburg, PA Hint

Delaware
Snake
Susquehanna
Mystic

9. Montpelier, VT Hint

Winooski
Hudson
Connecticut
Pilgrim

10. Nashville, TN Hint

Rio Grande
Parton
Roanoke
Cumberland


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sacramento, CA

Answer: American

It's also on the Sacramento River.
2. Baton Rouge, LA

Answer: Mississippi

One of two on the Mississippi. The other is St. Paul, MN.
3. Augusta, ME

Answer: Kenebec

4. Concord, NH

Answer: Merrimack

5. Trenton, NJ

Answer: Delaware

6. Albany, NY

Answer: Hudson

7. Bismarck, ND

Answer: Missouri

One of three on the Missouri. The other two are Pierre, SD and Jefferson City, MO.
8. Harrisburg, PA

Answer: Susquehanna

9. Montpelier, VT

Answer: Winooski

10. Nashville, TN

Answer: Cumberland

Source: Author billfay

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : OV10: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 76: 6/10
Jan 16 2023 : Guest 32: 7/10
Jan 14 2023 : 1995Tarpon: 8/10
Jan 12 2023 : Guest 67: 10/10
Dec 28 2022 : Guest 206: 8/10
Dec 21 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 16 2022 : tluvgrandpa: 5/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us