FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about You Went Where
Quiz about You Went Where

You Went Where? Trivia Quiz


A few questions on North American places.

A multiple-choice quiz by Kteam. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. North America

Author
Kteam
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,898
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
7208
Last 3 plays: Guest 24 (4/10), Guest 38 (8/10), Guest 35 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. You are standing in the Waterton-Glacier International Peace Park. Where are you? Hint


Question 2 of 10
2. Which Great lake has the Indian name "Kitchi gami" (or "Kitchi-gummi")?

Hint


Question 3 of 10
3. What area is part of the "Graveyard of the Atlantic"? Hint


Question 4 of 10
4. In which state is Tippecanoe? Hint


Question 5 of 10
5. What is the rainiest place in the lower 48? Hint


Question 6 of 10
6. What was previously known as the Somers Islands? Hint


Question 7 of 10
7. Where is Mt. Baker? Hint


Question 8 of 10
8. What is the only Great Lake located completely in the USA? Hint


Question 9 of 10
9. Which state does NOT border Texas? Hint


Question 10 of 10
10. What is the site of North America's first planned city? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 13 2024 : Guest 24: 4/10
Jul 06 2024 : Guest 38: 8/10
Jul 02 2024 : Guest 35: 2/10
Jun 27 2024 : Guest 23: 7/10
Jun 24 2024 : Guest 47: 6/10
Jun 23 2024 : DCW2: 10/10
May 27 2024 : Guest 136: 5/10
May 23 2024 : Guest 76: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You are standing in the Waterton-Glacier International Peace Park. Where are you?

Answer: Montana and Alberta

Glacier National Park, Montana and Waterton Lakes National Park in Alberta, Canada are linked to make the Waterton-Glacier International Peace Park. This beautiful park lies on the east side of the Rockies.
2. Which Great lake has the Indian name "Kitchi gami" (or "Kitchi-gummi")?

Answer: Lake Superior

3. What area is part of the "Graveyard of the Atlantic"?

Answer: Cape Hatteras, NC

The areas off the Outer Banks are very dangerous for shipping because of the shoals and strong winds blowing from the east.
4. In which state is Tippecanoe?

Answer: Indiana

The Tippecanoe river rises in northeast Indiana and flows into the Wabash river. General William Harrison defeated the Shawnee at the Battle of Tippecanoe in 1811.
5. What is the rainiest place in the lower 48?

Answer: Olympic Peninsula

The Olympic Peninsula is in the state of Washington. On the west is the Pacific Ocean and on the east Puget Sound.
6. What was previously known as the Somers Islands?

Answer: The Bermuda Islands

Bermuda lies east of Cape Hatteras, North Carolina. It is part of the British Commonwealth. The capital is Hamilton.
7. Where is Mt. Baker?

Answer: Washington

Mount Baker is in the Cascade Mountains of north-west Washington. It is a dormant volcano.
8. What is the only Great Lake located completely in the USA?

Answer: Michigan

9. Which state does NOT border Texas?

Answer: Colorado

10. What is the site of North America's first planned city?

Answer: New Haven, CT

New Haven, the first planned city in America, was designed in 1638.
Source: Author Kteam

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us