FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about North American Geography Bee
Quiz about North American Geography Bee

North American Geography Bee Trivia Quiz


This quiz is in a geography bee style. It has questions on many different things about North America. I hope you enjoy.

A multiple-choice quiz by fred89. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. North America

Author
fred89
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,899
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
17876
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 67 (7/10), Billyjoe333 (5/10), Heleena (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Purcell, Bighorn, and Medicine Bow are ranges that are part of which North American mountains? Hint


Question 2 of 10
2. Maine, New Hampshire, Vermont, and part of New York all border which Canadian province? Hint


Question 3 of 10
3. Vicksburg, an important Confederate stronghold during the Civil War, occupies a strategic location overlooking which river? Hint


Question 4 of 10
4. Glacier National Park reaches the boundary between Canada and which state? Hint


Question 5 of 10
5. In North America, which highway crosses the most lines of longitude? Hint


Question 6 of 10
6. In 1907, the land that had been set aside as Indian Territory for the so-called Five Civilized Tribes became which south-central state? Hint


Question 7 of 10
7. What is the largest Caribbean Island? Hint


Question 8 of 10
8. As a result of the Seven Years War (1756-1763), Great Britain gained control of almost all of what other country's territory in North America? Hint


Question 9 of 10
9. How many states does British Columbia border? Hint


Question 10 of 10
10. Which North American river would you cross to travel from El Paso to Ciudad Juarez? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Guest 67: 7/10
Apr 19 2024 : Billyjoe333: 5/10
Apr 17 2024 : Heleena: 6/10
Apr 16 2024 : dmaxst: 9/10
Apr 15 2024 : emmal2000uk: 0/10
Apr 14 2024 : Guest 135: 8/10
Apr 13 2024 : Guest 2: 9/10
Apr 11 2024 : Guest 136: 8/10
Apr 10 2024 : HeidiErdahl: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Purcell, Bighorn, and Medicine Bow are ranges that are part of which North American mountains?

Answer: Rockies

The Rockies start around Alaska and go to Mexico.
2. Maine, New Hampshire, Vermont, and part of New York all border which Canadian province?

Answer: Quebec

New York also borders part of Ontario.
3. Vicksburg, an important Confederate stronghold during the Civil War, occupies a strategic location overlooking which river?

Answer: Mississippi

The Mississippi River empties into the Gulf of Mexico.
4. Glacier National Park reaches the boundary between Canada and which state?

Answer: Montana

This park is joined to Waterton Lakes National Park in Alberta, Canada, to form the Waterton-Glacier International Peace Park.
5. In North America, which highway crosses the most lines of longitude?

Answer: Trans-Canada Highway

6. In 1907, the land that had been set aside as Indian Territory for the so-called Five Civilized Tribes became which south-central state?

Answer: Oklahoma

7. What is the largest Caribbean Island?

Answer: Cuba

St. Croix is the largest of the US Virgin Islands. Hispaniola is the second largest in the Caribbean, followed by Puerto Rico and Jamaica.
8. As a result of the Seven Years War (1756-1763), Great Britain gained control of almost all of what other country's territory in North America?

Answer: France

9. How many states does British Columbia border?

Answer: 4

The states are: Washington, Montana, Alaska, and Idaho.
10. Which North American river would you cross to travel from El Paso to Ciudad Juarez?

Answer: Rio Grande

The Mississippi River doesn't run across Mexico. It empties into the Gulf of Mexico.
Source: Author fred89

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us