FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Boston Tea Party
Quiz about Boston Tea Party

10 Average Questions about Boston Tea Party


A quiz all about the Boston Tea Party!

A multiple-choice quiz by roobear. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. American Revolution
  8. »
  9. Boston Tea Party

Author
roobear
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,808
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
7313
Last 3 plays: sw11 (10/10), Guest 24 (7/10), Guest 107 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Boston Tea Party was a protest against what? Hint


Question 2 of 10
2. Who organized the Boston Tea Party? Hint


Question 3 of 10
3. Who was King at the time of the Boston Tea Party? Hint


Question 4 of 10
4. Which one of the following people was involved in the Boston Tea Party? Hint


Question 5 of 10
5. What did the Sons of Liberty disguise themselves as when they threw tea into the harbor? Hint


Question 6 of 10
6. A member of the Sons of Liberty tried to steal some tea before it was dumped into the harbor.


Question 7 of 10
7. The Boston Tea Party occured on August 18, 1753.


Question 8 of 10
8. A revolution is a ______. Hint


Question 9 of 10
9. People against the British King were called "Patriots".


Question 10 of 10
10. Did Paul Revere help write the Declaration of Independence?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : sw11: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 24: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 107: 6/10
Jun 18 2024 : Guest 74: 7/10
Jun 16 2024 : Guest 99: 2/10
Jun 10 2024 : Guest 63: 6/10
Jun 07 2024 : Guest 64: 4/10
Jun 07 2024 : Guest 82: 7/10
Jun 05 2024 : Guest 172: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Boston Tea Party was a protest against what?

Answer: Taxes

It was a protest against taxes. To do this, they threw tea (which was heavily taxed) into the harbor on December 16th, 1773.
2. Who organized the Boston Tea Party?

Answer: The Sons of Liberty

The Sons of Liberty was an organization that worked together to try to stop British rule in colonial times.
3. Who was King at the time of the Boston Tea Party?

Answer: George III

King George III was very greedy. In addition to all the money he already had, he levied taxes from his colonies.
4. Which one of the following people was involved in the Boston Tea Party?

Answer: Paul Revere

Paul Revere was a member of the Sons of Liberty.
5. What did the Sons of Liberty disguise themselves as when they threw tea into the harbor?

Answer: Mohawk Indians

They dressed up as Mohawk Indians and sang a song while they scattered tea into the harbor.
6. A member of the Sons of Liberty tried to steal some tea before it was dumped into the harbor.

Answer: True

The Sons of Liberty were not happy with this man, so they punished him.
7. The Boston Tea Party occured on August 18, 1753.

Answer: False

The Boston Tea Party occured on December 16, 1773.
8. A revolution is a ______.

Answer: a violent change of government

Some people came to America to be free. Many years later they were charged taxes by a king on the other side of the Atlantic.
9. People against the British King were called "Patriots".

Answer: True

People who were loyal to King George III were also called "Tories", which in this context meant ultra-conservative royalists.
10. Did Paul Revere help write the Declaration of Independence?

Answer: No

No, but he helped with the Boston Tea Party.
Source: Author roobear

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us