FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hitler And His Thugs
Quiz about Hitler And His Thugs

Hitler And His Thugs Trivia Quiz


A quiz about Hitler.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. German
  8. »
  9. Nazi Germany

Author
robert362
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,671
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6493
Last 3 plays: Guest 195 (10/10), Guest 136 (8/10), Guest 1 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who wrote 'The Rise and Fall of the Third Reich'? Hint


Question 2 of 10
2. As a young man, what did Hitler want to become? Hint


Question 3 of 10
3. Where was Hitler when he wrote 'Mein Kampf'? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the head of the SS? Hint


Question 5 of 10
5. The best known attempt to assassinate Hitler during WW II occurred via ...? Hint


Question 6 of 10
6. Which German soldier and hero was implicated in the plot to assassinate Hitler? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these Nazis committed suicide just hours before his scheduled execution at Nuremberg? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the so-called 'Angel of Death'? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these Nazis took off on a wild airplane ride in an apparent effort to negotiate a peace in May 1941? Hint


Question 10 of 10
10. Rudolf Hess was sentenced to life imprisonment by the Nuremberg Tribunal. Where did he serve his sentence? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 195: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 136: 8/10
Jun 05 2024 : Guest 1: 9/10
Jun 01 2024 : haydenspapa: 8/10
May 31 2024 : Guest 109: 10/10
May 29 2024 : Guest 5: 9/10
May 21 2024 : Guest 212: 10/10
May 18 2024 : Guest 172: 9/10
May 17 2024 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote 'The Rise and Fall of the Third Reich'?

Answer: William L. Shirer

All wrote books. Speer wrote 'Inside the Third Reich'; Churchill wrote extensively about the war. Trevor-Roper was a prominent historian. Shirer's book is particularly well known in the U.S.
2. As a young man, what did Hitler want to become?

Answer: artist

He was a failed artist.
3. Where was Hitler when he wrote 'Mein Kampf'?

Answer: In prison

He was in prison following his failed attempt to seize power in November 1923 in the Munich 'Beer Hall putsch'.
4. Who was the head of the SS?

Answer: Himmler

Heinrich Himmler was head of the SS from 1929 to 1945.
5. The best known attempt to assassinate Hitler during WW II occurred via ...?

Answer: A concealed bomb

A bomb was concealed in a briefcase. It exploded - but (unfortunately) didn't get the job done.
6. Which German soldier and hero was implicated in the plot to assassinate Hitler?

Answer: Rommel

It was a turning point in Rommel's life. He subsequently committed suicide.
7. Which of these Nazis committed suicide just hours before his scheduled execution at Nuremberg?

Answer: Goering

He took poison.
8. Who was the so-called 'Angel of Death'?

Answer: Mengele

Rohm and Strasser were prominent in the early days of the party; Eva Braun was Hitler's mistress.
9. Which of these Nazis took off on a wild airplane ride in an apparent effort to negotiate a peace in May 1941?

Answer: Hess

Rudolf Hess.
10. Rudolf Hess was sentenced to life imprisonment by the Nuremberg Tribunal. Where did he serve his sentence?

Answer: Spandau

He stayed there alone for a long time until his death.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us