FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hitlers Race War  Nazi Mythology
Quiz about Hitlers Race War  Nazi Mythology

Hitler's Race War - Nazi Mythology Quiz


Some Nazis produced many elaborate, sometimes occult theories about an 'Aryan' race. This quiz tests your knowledge of the 'Aryan' myth.

A multiple-choice quiz by omegass. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. German
  8. »
  9. Nazi Germany

Author
omegass
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
219,371
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1739
Last 3 plays: Guest 1 (7/10), Nicobutch (9/10), Guest 1 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Hitler believed that after the war he would start the 'germanization' of Europe. Which of these groups did Hitler believe could NOT be 'germanized'? Hint


Question 2 of 10
2. A few Nazis believed that they were ancient descendants of another civilization. Which? Hint


Question 3 of 10
3. In 1937 Heinrich Himmler sent Nazi anthropologists to a variety of places to find evidence of the existence of the 'Aryan race'. In which country did they think they would be most successful? Hint


Question 4 of 10
4. In 1918 a small group of future Nazis created a secret society, whose members later included Hitler and Himmler. What was it called? Hint


Question 5 of 10
5. Wewelsburg, Heinrich Himmler's SS castle (near Paderborn, Westphalia) included a key 'mystic' element in that part of it was constructed to represent which the mythical stronghold of which of these characters? Hint


Question 6 of 10
6. This ancient Germanic symbol was marked in the middle of the floor at Wewelsburg in the North Tower and it was on this symbol Himmler wished to be buried. Which? Hint


Question 7 of 10
7. Adolf Hitler once stated that the only one country other than Germany contained true 'Aryans'. Which? Hint


Question 8 of 10
8. Before WWII Hitler tried to persuade Britain to open up which country (League of Nations Mandate) for unlimited Jewish immigration? Hint


Question 9 of 10
9. In 1940 German officials concerned with the 'Jewish Question' revived earlier suggestions that one of these countries be used as a dumping ground for Jews. Which of these was it? Hint


Question 10 of 10
10. When the conquest of Russia was complete Hitler believed that Germany would have plenty of which of these? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 06 2024 : Guest 1: 7/10
May 05 2024 : Nicobutch: 9/10
Apr 23 2024 : Guest 1: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hitler believed that after the war he would start the 'germanization' of Europe. Which of these groups did Hitler believe could NOT be 'germanized'?

Answer: Russians

According to Hitler, after the war he would start the 'germanization' of Europe but the Russians, he believed, could not be 'germanized', so the plan was to send them either to Siberia and Central Asia or they would be used as cheap labor for their German masters.
2. A few Nazis believed that they were ancient descendants of another civilization. Which?

Answer: Atlantis

A few Nazis claimed they had been sent from outer space and landed on Atlantis and that when it sank their ancestors had escaped, in the long run producing present-day Germans.
3. In 1937 Heinrich Himmler sent Nazi anthropologists to a variety of places to find evidence of the existence of the 'Aryan race'. In which country did they think they would be most successful?

Answer: Tibet

Before the war the Nazis spent millions of dollars financing expeditions all over the world, but the best evidence came - so they claimed - from Tibet where they apparently found some examples of pure 'Aryans'. They believed that some survivors from Atlantis had managed to escape to Tibet and had continued to live there.
4. In 1918 a small group of future Nazis created a secret society, whose members later included Hitler and Himmler. What was it called?

Answer: Thule Society

The Thule Society was named after the mythological island of Thule and during the meetings members would worship pagan gods and would preach of the coming pure world. Adolf Hitler joined this society in 1919, becoming an adept under the leadership of Dietrich Eckhart. Later, the Thule Society selected Hitler to be their leader of the New World Order, as Eckhart revealed on his deathbed, saying, "Follow Hitler; he will dance, but it is I who have called the tune. I have initiated him into the Secret Doctrine, opened his centers in vision, and given him the means to communicate with the powers." (Trevor Ravenscroft, "The Spear of Destiny", p. 91).
5. Wewelsburg, Heinrich Himmler's SS castle (near Paderborn, Westphalia) included a key 'mystic' element in that part of it was constructed to represent which the mythical stronghold of which of these characters?

Answer: King Arthur

Wewelsburg was built to represent King Arthur's Camelot. Inside, Himmler even had set up a round table. Himmler believed that King Arthur achieved greatness because of his 'Aryan' roots.

See this site. http://www.wwiirelics.com/wevelsburg.htm
6. This ancient Germanic symbol was marked in the middle of the floor at Wewelsburg in the North Tower and it was on this symbol Himmler wished to be buried. Which?

Answer: Black Sun

The Black Sun represented the beginning of the new order and Himmler intended to be buried in that room on top of the sun as a Germanic hero.
7. Adolf Hitler once stated that the only one country other than Germany contained true 'Aryans'. Which?

Answer: Persia

Persia was considered the only other country with pure 'Aryan'. (Persia is now better known as Iran).
8. Before WWII Hitler tried to persuade Britain to open up which country (League of Nations Mandate) for unlimited Jewish immigration?

Answer: Palestine

However, Britain had no intention of doing any such thing as it would have worsened Britain's already difficult relations with the Arabs.
9. In 1940 German officials concerned with the 'Jewish Question' revived earlier suggestions that one of these countries be used as a dumping ground for Jews. Which of these was it?

Answer: Madagascar

The Nazis viewed Madagascar as the ideal 'super ghetto' but it was never a practical proposal.
10. When the conquest of Russia was complete Hitler believed that Germany would have plenty of which of these?

Answer: Lebensraum

Hitler and his entourage fantasized about a vast German empire in Russia extending to the Urals and beyond.
Source: Author omegass

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us