Quiz about Inchon The Invasion
Quiz about Inchon The Invasion

Inchon: The Invasion Trivia Quiz


Test your knowledge of the invasion of Inchon, the strategic military maneuver that saved South Korea from the North.

A multiple-choice quiz by biohazard930. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. War History
  8. »
  9. Korean War

Author
biohazard930
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
190,923
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2112
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: WhiskeyZulu (8/10), Guest 67 (6/10), Guest 88 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which general planned and encouraged the invasion at Inchon? Hint

George Patton
Dwight Eisenhower
Douglas MacArthur
Omar Bradley

2. The invasion of Inchon occurred in 1950. But do you know what the date was? Hint

June 6
September 15
May 15
August 20

3. Before the invasion, an American military officer was sent to gather information about Inchon. Who was he? Hint

Ronald Davis
Eugene Clark
Benjamin Ford
Kel Schimt

4. Which city had UN forces been pushed back so that an invasion at Inchon was necessary to save many lives? Hint

Pusan
Pyongyang
Seoul
Ulsan

5. What island did Marines make the first landing of Inchon on? Hint

Gwanji Island
Inchon Island
Wol Mi-do
Wil Sik-ye

6. What was special about the harbor of Inchon that made the invasion very difficult? Hint

Tides
Heavy North Korean defenses
Harsh weather
Sunken wrecks

7. What was done to the LCTs (Landing Craft Tanks) that carried troops and supplies in order to allow them to unload efficiently at Inchon? Hint

They were beached.
LCTs did not participate in the invasion of Inchon.
They were unloaded from afar, then supplies were floated in.
They were unloaded from afar, then supplies were flown in.

8. How many Marines were lost in taking the first island of the invasion at Inchon? Hint

0
10
5
20

9. What city did the invasion force look to take next, after Inchon? Hint

Ulsan
Pyonyang
Seoul
Pusan

10. What year was the Korean cease-fire signed in? Hint

1954
1951
1953
1952


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which general planned and encouraged the invasion at Inchon?

Answer: Douglas MacArthur

General Douglas MacArthur was put in charge of the American forces in Korea by President Harry S. Truman.
2. The invasion of Inchon occurred in 1950. But do you know what the date was?

Answer: September 15

The invasion fleet arrived in the early morning by the guidance of a nearby lighthouse.
3. Before the invasion, an American military officer was sent to gather information about Inchon. Who was he?

Answer: Eugene Clark

He was sent in order to gather information on Korean forces, the tides of Inchon harbor, and the height of the seawalls that the Marines would have to climb after landing.
4. Which city had UN forces been pushed back so that an invasion at Inchon was necessary to save many lives?

Answer: Pusan

Seoul was the capital of South Korea, which had been captured by the North. Pyongyang was the capital of North Korea. Ulsan is a city Northwest of Pusan, captured by the North.
5. What island did Marines make the first landing of Inchon on?

Answer: Wol Mi-do

Marines had to set up a defense of the island for 12 long hours while they waited for the tides to rise again, allowing ships to reinforce the island.
6. What was special about the harbor of Inchon that made the invasion very difficult?

Answer: Tides

The tides made the invasion difficult, as they were only high enough to sail in every 12 hours.
7. What was done to the LCTs (Landing Craft Tanks) that carried troops and supplies in order to allow them to unload efficiently at Inchon?

Answer: They were beached.

The LCTs were beached on the mud surrounding Wol Mi-do while being protected by destroyer fire.
8. How many Marines were lost in taking the first island of the invasion at Inchon?

Answer: 0

The island, Wol Mi-do, was hit very hard from destroyer fire and was taken easily.
9. What city did the invasion force look to take next, after Inchon?

Answer: Seoul

Seoul was very near to Inchon, and was the South Korean capital, a very strategic city to take.
10. What year was the Korean cease-fire signed in?

Answer: 1953

South Korea was handed back over to the South Koreans after Seoul was captured, but the fighting lasted for three more long years until the cease-fire was signed in 1953.
Source: Author biohazard930

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : WhiskeyZulu: 8/10
Jan 20 2023 : Guest 67: 6/10
Jan 17 2023 : Guest 88: 6/10
Jan 16 2023 : Guest 35: 8/10
Jan 02 2023 : Guest 104: 5/10
Dec 07 2022 : Guest 65: 5/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us