FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Forgotten War  Korea
Quiz about The Forgotten War  Korea

The Forgotten War - Korea Trivia Quiz


A war that is technically still going on. Over 35,000 US soldiers killed and over 4,500 were MIA.

A multiple-choice quiz by dspider1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. War History
  8. »
  9. Korean War

Author
dspider1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,223
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1178
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 15 (7/10), Guest 86 (3/10), Guest 172 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. After their invasion, North Korean forces quickly captured the capital of Seoul on the _____ day of fighting. Hint


Question 2 of 10
2. United Nations forces were pushed to the southern edge of the Korean peninsula. They formed a defensive position known as the __________ perimeter. Hint


Question 3 of 10
3. Initially the Soviet Mig 15 was superior to U. S. fighters. The F-86 arrived and gained air superiority. The F-86 was nicknamed the _________. Hint


Question 4 of 10
4. Operation Chromite, an amphibious assault at _______ helped to trigger UN counter-offensive operations. Hint


Question 5 of 10
5. Gen. MacArthur was in command of UN forces until relieved by President Truman. Who was his replacement? Hint


Question 6 of 10
6. Helicopters were used to transport seriously wounded to medical care. Although other were also used the most well known MASH helicopter was the Bell H-13 _______. Hint


Question 7 of 10
7. During the war US soldiers were often bombarded with propaganda from ______. Hint


Question 8 of 10
8. Mig alley was the site of many dogfights between UN and communist forces. The general location was the northwest border of Korea along the _____ river. Hint


Question 9 of 10
9. Over 20 nations sent troops or medical teams to assist South Korea. Which of these did NOT do so? Hint


Question 10 of 10
10. The Armistice, or cease-fire ending the war was signed on July 27, 1953 in the village of _______________. Hint





Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 15: 7/10
May 24 2024 : Guest 86: 3/10
May 04 2024 : Guest 172: 5/10
Apr 22 2024 : Kat1982: 2/10
Apr 11 2024 : Guest 92: 7/10
Apr 07 2024 : gracious1: 5/10
Mar 29 2024 : Guest 223: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After their invasion, North Korean forces quickly captured the capital of Seoul on the _____ day of fighting.

Answer: 5th

N. Korea began their invasion on the 25th of June, 1950. Seoul fell on the 29th.
2. United Nations forces were pushed to the southern edge of the Korean peninsula. They formed a defensive position known as the __________ perimeter.

Answer: Pusan

All are cities in S. Korea.
3. Initially the Soviet Mig 15 was superior to U. S. fighters. The F-86 arrived and gained air superiority. The F-86 was nicknamed the _________.

Answer: sabre

F-80 shooting star was 1st operational jet aircraft used by the USAF. The F-84 thunderjet was also in use in Korea. The F-106 delta dart was the USAF's primary interceptor aircraft in 60's and 70's.
4. Operation Chromite, an amphibious assault at _______ helped to trigger UN counter-offensive operations.

Answer: Incheon

A force of nearly 70,000 men and over 300 warships took part in the operation.
5. Gen. MacArthur was in command of UN forces until relieved by President Truman. Who was his replacement?

Answer: Gen. Ridgway

Gen. Walker was 8th Army commander until his death in a jeep accident. Ridgway took his position until appointed as UN commander. Van Fleet took Ridgway's vacant 8th Army command. Clark eventually succeeded Ridgway.
6. Helicopters were used to transport seriously wounded to medical care. Although other were also used the most well known MASH helicopter was the Bell H-13 _______.

Answer: Sioux

The Iroquois became better known as the "Huey", a common sight in Vietnam. The Kiowa is used for observation and the Choctaw serves many roles including troop transport.
7. During the war US soldiers were often bombarded with propaganda from ______.

Answer: Seoul City Sue

All are made up except Seoul City Sue. Her real name was Anna Wallis Suh (1900-1969) and she had originally gone to the Far East as a missionary.
8. Mig alley was the site of many dogfights between UN and communist forces. The general location was the northwest border of Korea along the _____ river.

Answer: Yalu

The Han river flows through Seoul. The Yellow river is in China and Yongsan has served as a US Army post since the end of WWII.
9. Over 20 nations sent troops or medical teams to assist South Korea. Which of these did NOT do so?

Answer: Pakistan

UN resolution 83 recommended countries send assistance following the invasion from the North Koreans.
10. The Armistice, or cease-fire ending the war was signed on July 27, 1953 in the village of _______________.

Answer: Panmunjom

Daeseong-dong is the only South Korean village within the DMZ. Kaesong was in South Korea before the war, moved into North Korea by the establishment of the DMZ, the only village to change hands. Uijeongbu is in South Korea very near the DMZ.
Source: Author dspider1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Korean War Average
2. War in Korea Average
3. Battles for the Seoul of Korea Tough
4. Korean War : Part One Difficult
5. USAF Aircraft in Korea Difficult
6. The Korean War : Part Two Difficult
7. Inchon: The Invasion Average
8. Air Aces by Conflict Average
9. Famous Horses and Their Riders Average
10. Important Events, WW I and WW II Difficult
11. The Dogs of War Average
12. Real Escapes Average

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us