FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about OMG Its Hells Angels US
Quiz about OMG Its Hells Angels US

OMG! It's Hells Angels (U.S) Trivia Quiz


The FBI calls the Hells Angels an Outlaw Motorcycle Gang (OMG). An aspect of American culture often romanticized, they are mysterious and dangerous. If you see a group of them thundering down the highway, it will send chills down your spine!

A multiple-choice quiz by Vanya98. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History
  8. »
  9. USA in the 20th Century

Author
Vanya98
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
324,733
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
758
Last 3 plays: Guest 94 (5/10), Guest 213 (4/10), Guest 104 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Hells Angels are known for riding which make of motorcycle? Hint


Question 2 of 10
2. Legend has it Hells Angels was started by World War II veterans of the 303rd Bomber Group. One of their airplanes was named "Hell's Angels." What kind of airplane was it? Hint


Question 3 of 10
3. Hells Angels was founded on March 17th, 1948 in what California city? Hint


Question 4 of 10
4. Hells Angels is also known by the number 81, derived from two letters in its name.


Question 5 of 10
5. This journalist and author rocketed to fame in 1966 with the publication of "Hell's Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs." Who was he? Hint


Question 6 of 10
6. Hells Angels became nationally infamous in the U.S. after their participation in a rock concert which featured the Rolling Stones. What concert was it? Hint


Question 7 of 10
7. Founding member of the Oakland Chapter, Ralph Barger is probably the most famous Hells Angel. Outspoken and cantankerous, he led a group of Hells Angels in disrupting an anti-war protest in 1965. What is his nickname? Hint


Question 8 of 10
8. The cable TV channel FX has a series based loosely on the Hells Angels. What is the name of this series? Hint


Question 9 of 10
9. The FBI's 2009 Gang Threat Assessment lists the Hells Angels and four other gangs as Outlaw Motorcycle Gangs. Which one of these is NOT on the list? Hint


Question 10 of 10
10. Hells Angels has no apostrophe because, they say, "There are many versions and forms of Hell."



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 94: 5/10
Apr 01 2024 : Guest 213: 4/10
Mar 22 2024 : Guest 104: 9/10
Mar 08 2024 : Guest 24: 8/10
Feb 15 2024 : Guest 206: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Hells Angels are known for riding which make of motorcycle?

Answer: Harley-Davidson

Hells Angels have been associated with Harley-Davidson motorcycles (also called "Hogs") since their inception. Harley started making motorcycles in 1903. A proud American company, it hasn't always been happy about its association with the Angels, since they are seen by most people as criminals.
2. Legend has it Hells Angels was started by World War II veterans of the 303rd Bomber Group. One of their airplanes was named "Hell's Angels." What kind of airplane was it?

Answer: B-17 Flying Fortress

Hells Angels claims the legend about its founding by veterans of the 303rd Bomber group is a myth.
3. Hells Angels was founded on March 17th, 1948 in what California city?

Answer: San Bernardino

The club was founded in Fontana, San Bernardino county, east of Los Angeles, when several smaller clubs came together. Accurate details on its founding are hard to come by, due to its secrecy and reluctance to talk about individual members, alive or dead.
4. Hells Angels is also known by the number 81, derived from two letters in its name.

Answer: True

The number 81 comes from H A (eighth and first letters of the alphabet). The club is also known by its colors (red and white) and as "one per-centers" (because they were accused of being the 1% of riders who are criminals.)
5. This journalist and author rocketed to fame in 1966 with the publication of "Hell's Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs." Who was he?

Answer: Hunter S. Thompson

Hunter S. Thompson, the founder of "gonzo journalism," in which the journalist becomes immersed in his subject, lived with a Hells Angels group for one year, leaving only after he was assaulted by some members. Some Angels have called the book "a complete fake."
6. Hells Angels became nationally infamous in the U.S. after their participation in a rock concert which featured the Rolling Stones. What concert was it?

Answer: Altamont

The Hells Angels were allegedly hired for security for the Rolling Stones at Altamont, CA, in 1969, but this is doubtful because, as they say, "We're not cops." But they were involved in one death, and were found not guilty of murder by reason of self-defense.
7. Founding member of the Oakland Chapter, Ralph Barger is probably the most famous Hells Angel. Outspoken and cantankerous, he led a group of Hells Angels in disrupting an anti-war protest in 1965. What is his nickname?

Answer: Sonny

Ralph "Sonny" Barger has written four books. In 1987 he was convicted of conspiracy to violate federal law to commit murder, for planning to blow up a rival gang's clubhouse. He spent four years in prison. He remained active in the Hells Angels in Arizona.
8. The cable TV channel FX has a series based loosely on the Hells Angels. What is the name of this series?

Answer: Sons of Anarchy

"Sons of Anarchy" stars Katey Sagal ("Married ... with Children") and Ron Perlman ("Hellboy"). Sons of Silence, Pagans and Outlaws are actual motorcycle gangs.
9. The FBI's 2009 Gang Threat Assessment lists the Hells Angels and four other gangs as Outlaw Motorcycle Gangs. Which one of these is NOT on the list?

Answer: Free Souls

Free Souls operates mostly in the Pacific Northwest. Members have been accused of manufacturing and selling methamphetamine, and stealing motorcycles. Bandidos, Mongols and Outlaws are major rivals to the Hells Angels. The Bandidos are said to control much of the drug trade in the Southwestern U.S. Sons of Silence is the fifth gang on the FBI's list.
10. Hells Angels has no apostrophe because, they say, "There are many versions and forms of Hell."

Answer: True

The Hells Angels (no apostrophe) have copyrighted "Hells Angels" in any spelling, and have trademarked their winged death's-head insignia.
Source: Author Vanya98

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us