FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Unforgettable US Storms
Quiz about Unforgettable US Storms

Unforgettable U.S. Storms Trivia Quiz


Storms happen everyday and many leave memories in the minds of those who lived through them. Through destruction and survival some storms are never forgotten. This is quiz based on the severity and location of some of the well known storms in America.

A multiple-choice quiz by jbooker8. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Disasters
  8. »
  9. Weather Disasters

Author
jbooker8
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,330
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
507
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Rumpo (9/10), Guest 76 (7/10), DCW2 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. On September 8, 1900, a hurricane completely destroyed this island city off the coasts of Texas. Which city did this major storm hit? Hint


Question 2 of 10
2. On September 22, 1989, this hurricane made landfall near Sullivan's Island, South Carolina. What was the name of this hurricane? Hint


Question 3 of 10
3. What hurricane caused the largest evacuation in history in September, 1999? Close to 3,000,000 people from Florida to North Carolina evacuated. Hint


Question 4 of 10
4. What hurricane will be remembered for its catastrophic flooding in New Orleans due to levee failure in August of 2005? Hint


Question 5 of 10
5. What Hurricane made landfall on September 16 at Gulf Shores, Alabama, in 2004? Hint


Question 6 of 10
6. What hurricane was the first officially designated hurricane of the 1992 Atlantic hurricane season? Hint


Question 7 of 10
7. What hurricane made landfall in Mississippi August 17, 1969 as a category 5 storm with winds over 155 mph? Hint


Question 8 of 10
8. What hurricane was the deadliest and costliest hurricane of the 1954 Atlantic hurricane season? Hint


Question 9 of 10
9. What hurricane was the first ever Category Five Hurricane on record to hit the United States? Hint


Question 10 of 10
10. What hurricane was the most powerful hurricane to make landfall in the United States during the 1996 Hurricane Season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Rumpo: 9/10
May 22 2024 : Guest 76: 7/10
Apr 23 2024 : DCW2: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On September 8, 1900, a hurricane completely destroyed this island city off the coasts of Texas. Which city did this major storm hit?

Answer: Galveston

On September 8, 1900, a hurricane struck Galveston, TX with winds estimated at 140 mph. The 1900 storm is still considered to be the deadliest natural disaster in United States history, killing an estimated 6,000-8,000 people.
2. On September 22, 1989, this hurricane made landfall near Sullivan's Island, South Carolina. What was the name of this hurricane?

Answer: Hugo

The 1989 Hurricane Hugo was a category 5 with wind speeds of over 140 miles per hour and with a storm surge of over 18 feet. Hugo caused more then $10 billion dollars in damages and killed 56 people along its path.
3. What hurricane caused the largest evacuation in history in September, 1999? Close to 3,000,000 people from Florida to North Carolina evacuated.

Answer: Floyd

Hurricane Floyd made landfall as a category three hurricane over North Carolina. Up to 30 inches of rain fail causing terrible floods.
4. What hurricane will be remembered for its catastrophic flooding in New Orleans due to levee failure in August of 2005?

Answer: Katrina

Hurricane Katrina was the costliest U.S. hurricane on record and one of the worst natural disasters in United States history. Damage cost was estimated near $81 billion and over 1,800 people lost their lives during this storm.
5. What Hurricane made landfall on September 16 at Gulf Shores, Alabama, in 2004?

Answer: Ivan

Hurricane Ivan's waves and storm surge cause five-story oceanfront buildings to fail due to erosion. Ivan was responsible for 92 deaths.
6. What hurricane was the first officially designated hurricane of the 1992 Atlantic hurricane season?

Answer: Andrew

Andrew made landfall in Florida and Louisiana in August of 1992 and was the second most destructive hurricane in United States up to that time causing 26 million dollars in damages, 65 deaths and many injuries.
7. What hurricane made landfall in Mississippi August 17, 1969 as a category 5 storm with winds over 155 mph?

Answer: Camille

Hurricane Camille was one of only two Category 5 storms to strike the US coast between 1936 and 2002. Hurricane Camille cause over $1.4 billion in damage and caused 256 fatalities in the United States.
8. What hurricane was the deadliest and costliest hurricane of the 1954 Atlantic hurricane season?

Answer: Hazel

Hazel made landfall as a Category 4 hurricane near the North Carolina/South Carolina border on October 15, causing 95 fatalities in the US.
9. What hurricane was the first ever Category Five Hurricane on record to hit the United States?

Answer: Labor Day Hurricane of 1935

The Labor Day Hurricane of 1935 caused as many as 1,000 deaths and demolished the Florida Keys. Winds were as high as 200 mph and rapidly intensified to the most violent hurricane on record at that time.
10. What hurricane was the most powerful hurricane to make landfall in the United States during the 1996 Hurricane Season?

Answer: Fran

Fran made landfall over North Carolina with 115 mph winds in September 5th of 1996. Fran caused $6.5 billion dollars in damages and 37 deaths.
Source: Author jbooker8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us