Quiz about Collector Items
Quiz about Collector Items

Collector Items Trivia Quiz


Do you collect something? Whether you're a collector or not I hope you find this quiz interesting.

A multiple-choice quiz by cryptix. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Collectibles

Author
cryptix
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
43,625
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6090
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: mfc (10/10), NewBestFriend (8/10), rashana (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who would collect a penny black? Hint

numismatist
philatelist
oologist
alchemist

2. Who would collect a tiger cowrie and a regal murex? Hint

conchologist
herbalist
oologist
monarchist

3. Who would collect a giant swallowtail? Hint

numismatist
herbalist
lepidopterist
topiarist

4. What do you collect if you have shekels and thalers in your collection? Hint

coins
numbers
medals
gems

5. What is the name for a collector of coins? Hint

beanie babies
therapist
numismatist
philatelist

6. If you collect ovoid shaped objects, what do you collect? Hint

coins
photographs
ornaments
eggs

7. What is the collector of ovoid objects known as? Hint

oologist
gemologist
herbalist
topiarist

8. What does a phillumenist collect? Hint

pictures of Prince Philip
stamps
matchbooks
photographs

9. The name "antiquarian" can refer to a collector of antiques or a collector of what? Hint

used vinyl records
used books
used furniture
used clothing

10. What are you if you collect obsidian and syenite? Hint

rock hound
alchemist
bibliophile
dramatist


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who would collect a penny black?

Answer: philatelist

The penny black was the first pre-paid postage stamp. It was produced in England in 1840.
2. Who would collect a tiger cowrie and a regal murex?

Answer: conchologist

The Regal Murex is found on the Pacific coast of Mexico, south to Panama. The Tiger Cowrie is found in the Indian and south-west Pacific.
3. Who would collect a giant swallowtail?

Answer: lepidopterist

The giant swallowtail is the largest North American butterfly.
4. What do you collect if you have shekels and thalers in your collection?

Answer: coins

The shekel (more precisely, new shekel) is the Israel monetary unit. It was also the coin of the ancient Hebrews. The Thaler was used by Germanic people. It gives its name to the dollar.
5. What is the name for a collector of coins?

Answer: numismatist

6. If you collect ovoid shaped objects, what do you collect?

Answer: eggs

7. What is the collector of ovoid objects known as?

Answer: oologist

A herbalist deals with plants. A gemologist studies and collects precious stones. A topiarist trims trees and bushes into shapes.
8. What does a phillumenist collect?

Answer: matchbooks

9. The name "antiquarian" can refer to a collector of antiques or a collector of what?

Answer: used books

10. What are you if you collect obsidian and syenite?

Answer: rock hound

A bibliophile loves books. An alchemist would like to make gold. A dramatist writes plays.
Source: Author cryptix

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : mfc: 10/10
Jan 26 2023 : NewBestFriend: 8/10
Jan 26 2023 : rashana: 10/10
Jan 21 2023 : ozzz2002: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 94: 0/10
Jan 07 2023 : comark2000: 10/10
Dec 16 2022 : Guest 162: 7/10
Dec 16 2022 : Guest 73: 5/10
Dec 13 2022 : ClarkyB: 10/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us