Quiz about Flowers Speak the Language of Love
Quiz about Flowers Speak the Language of Love

Flowers Speak the Language of Love Quiz


I will give you a scenario, and you will decide which flower Romeo will give to Juliet to express what he is feeling or vice versa.

A multiple-choice quiz by baby2002. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Flowers, Plants & Gardens
  8. »
  9. Garden Name Game

Author
baby2002
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1736
Last 3 plays: Guest 107 (7/10), Guest 69 (7/10), Guest 98 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Romeo meets Juliet, and he really enjoys her company. He sends her this flower that is of the nightshade family. Hint

Daisy
Petunia
Marigold
Pansy

2. Juliet sends Romeo this beautiful lavender flower. Romeo realizes that he must be Juliet's first boyfriend. Hint

Rose
Lilac
Golden Rod
Gardenia

3. Romeo sends Juliet the traditional flower of love. Juliet's cheeks blush the color of the flower as she thinks what this bouquet means. Hint

Daisy
Sunflower
Rose
Begonia

4. Romeo, with Juliet's happiness in mind, sends her this lovely exotic bloom. Hint

Orchid
Iris
Begonia
Peony

5. Juliet, wanting to heat up the relationship, sends Romeo this delicate purple flower. Romeo burns with passion. Hint

Iris
Jasmine
Chrysanthemum
Petunia

6. Romeo responds with this lovely white beauty with a heavenly scent. Juliet knows she has a man who can compliment. Hint

Iris
Orchid
Jasmine
Gardenia

7. After watching an episode of Jerry Springer together, Romeo feels he needs to reassure Juliet of where they stand. He sends her this lovely wild flower. Hint

Orchid
Jasmine
Sunflower
Bluebell

8. Juliet realizes what a wonderful, faithful man she has. She decides to send him this November blossom (in the Northern hemisphere) to let him know how she feels. Hint

Chrysanthemum
Pansy
Dogwood
Bluebell

9. As with most high school relationships, this love affair does end. Romeo breaks things off with Juliet by sending her this bloom. (Sounds like a little horse.) Hint

Jasmine
Pansy
Peony
Daisy

10. Juliet, being a girl of great character (sort of like Aladdin's girlfriend), responds with this flower. After Romeo receives his bouquet, he breathes a sigh of relief. Another man let off the hook:) Hint

Rose
Jasmine
Lilac
Orchid


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Romeo meets Juliet, and he really enjoys her company. He sends her this flower that is of the nightshade family.

Answer: Petunia

Petunia means "I like being around you."
2. Juliet sends Romeo this beautiful lavender flower. Romeo realizes that he must be Juliet's first boyfriend.

Answer: Lilac

Lilac means "You are my first true love."
3. Romeo sends Juliet the traditional flower of love. Juliet's cheeks blush the color of the flower as she thinks what this bouquet means.

Answer: Rose

The red rose means "I love you truly, madly, and deeply."
4. Romeo, with Juliet's happiness in mind, sends her this lovely exotic bloom.

Answer: Orchid

Orchid means "I want to make you happy."
5. Juliet, wanting to heat up the relationship, sends Romeo this delicate purple flower. Romeo burns with passion.

Answer: Iris

Iris means "You light my fire."
6. Romeo responds with this lovely white beauty with a heavenly scent. Juliet knows she has a man who can compliment.

Answer: Gardenia

Gardenia means "You're beautiful and sweet."
7. After watching an episode of Jerry Springer together, Romeo feels he needs to reassure Juliet of where they stand. He sends her this lovely wild flower.

Answer: Bluebell

Bluebell means "I'll never cheat on you."
8. Juliet realizes what a wonderful, faithful man she has. She decides to send him this November blossom (in the Northern hemisphere) to let him know how she feels.

Answer: Chrysanthemum

Chrysanthemum, the flower of November, means "I believe in you."
9. As with most high school relationships, this love affair does end. Romeo breaks things off with Juliet by sending her this bloom. (Sounds like a little horse.)

Answer: Peony

Peony means "I'm sorry."
10. Juliet, being a girl of great character (sort of like Aladdin's girlfriend), responds with this flower. After Romeo receives his bouquet, he breathes a sigh of relief. Another man let off the hook:)

Answer: Jasmine

Jasmine means "Everything will turn out okay."
Source: Author baby2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 13 2023 : Guest 107: 7/10
Jan 12 2023 : Guest 69: 7/10
Dec 27 2022 : Guest 98: 8/10
Dec 04 2022 : ClarkyB: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us