Quiz about The ABCs of  Flowers
Quiz about The ABCs of  Flowers

The ABC's of Flowers Trivia Quiz


The meanings of flowers from A to Z. We have to skip a few letters though, because, as luck would have it, I couldn't find flowers beginning with every letter of the alphabet.

A multiple-choice quiz by ClaudiaFerguson. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Flowers, Plants & Gardens
  8. »
  9. Garden Name Game

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
120,071
Updated
Jul 20 22
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
1670
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A--What "A" flower means "daintiness"?

Answer: (One Word--Five letters. It sounds like the surname of a wealthy passenger aboard the Titanic)
2. B--What "B" flower means "beware"? Hint

Bluebell
Begonia
Bachelor Button
Bittersweet

3. C--What "C" flower means "admiration," "perfection," "good luck," and "gift to man"? (The name of this flower reminds me of the woman who came between Prince Charles and Princess Diana.) Hint

Candytuft
Camellia
Carnation
Crocus

4. D--What "D" flower means "innocence" and "I'll never tell"?

Answer: (They are more commonly known as the "happy" flowers.)
5. We are skipping "E." F--What "F" flower means "anticipation"? (The name of this flower reminds of an actor who once played Blake Carrington on "Dynasty.") Hint

Forsythia
Flax
Forget-me-not
Fir

6. G--What "G" flower means "stupidity" and "folly"? Hint

Gloxinia
Gardenia
Geranium
Gladiolus

7. H--What "H" flower means "frigidity" and "heartlessness"? Hint

Hyacinth
Heather
Hydrangea
Holly

8. I--What "I" flower means "faith," "hope," "wisdom" and "valor"? It was also the name of a popular Goo Goo Dolls song.

Answer: (One word--four letters)
9. J--What "J" flower means "desire," "love me," "affection returned," "sympathy" and "desire for affection returned"? Hint

Jonquil
Javier
Jelacio
Java

10. We are skipping "K." L--What type of Lily means "wealth" and "pride"? Hint

Calla Lily
Tiger Lily
Day Lily
Lily-of-the-Valley

11. M--What very common "M" flower means "cruelty," "grief" and "jealousy"? Hint

Magnolia
Marigold
Mistletoe
Monkshood

12. N--What "N" flower means "egotism"?

Answer: (One word, nine letters--Greek mythology)
13. O--What "O" flower means "caution"? Hint

Oleander
Orange Blossom
Orchid
Orange Mock

14. P--What "P" flower means "resentment" and "anger"? (Over a "petty" dispute maybe?) Hint

Primrose
Peony
Petunia
Poppy

15. We are skipping "Q." R--What color rose means "I love you"?

Answer: (One word, three letters)
16. S--What "S" flower means "good-bye," "departure" and "blissful pleasure"? Hint

Snapdragon
Spider Flower
Smilax
Sweet Pea

17. T--What color tulip means "there is sunshine in your smile"? Hint

Red
Black
Pink
Yellow

18. We are skipping "U." V--What "V" flower means "modesty"?

Answer: (One Word. Six letters. Can also be a woman's name.)
19. Z--What color Zinnia means "goodness"?

Answer: (Think purity)
20. Another Z--What color Zinnia means "constancy"? Hint

Scarlet
Yellow
Magenta
White


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A--What "A" flower means "daintiness"?

Answer: Aster

Asters are also a symbol of love.
2. B--What "B" flower means "beware"?

Answer: Begonia

Bluebell means "humility." Bachelor Button means "single blessedness." Bittersweet means "truth."
3. C--What "C" flower means "admiration," "perfection," "good luck," and "gift to man"? (The name of this flower reminds me of the woman who came between Prince Charles and Princess Diana.)

Answer: Camellia

Candytuft means "indifference." Crocus means "cheerfulness."
Carnation means "fascination" and "woman love." Different color carnations have different meanings. For instance, a pink carnation means "I'll never forget you," while a yellow one means "rejection."
4. D--What "D" flower means "innocence" and "I'll never tell"?

Answer: Daisy

In the movie "You've Got Mail," Meg Ryan's character's favorite flowers were daisies because "they are so happy."
5. We are skipping "E." F--What "F" flower means "anticipation"? (The name of this flower reminds of an actor who once played Blake Carrington on "Dynasty.")

Answer: Forsythia

Forget-me-not flowers mean "true love" and "memories."
6. G--What "G" flower means "stupidity" and "folly"?

Answer: Geranium

Gardenia means "you're lovely" and "secret love." Gladiolus means, among other things, "flower of the gladiators." Gloxinia means "love at first sight."
7. H--What "H" flower means "frigidity" and "heartlessness"?

Answer: Hydrangea

It also means "thank you for your understanding." I wonder if what it REALLY means is thank you for understanding why I'm frigid and heartless?
8. I--What "I" flower means "faith," "hope," "wisdom" and "valor"? It was also the name of a popular Goo Goo Dolls song.

Answer: Iris

This flower was named after the Greek Goddess of the Rainbow.
9. J--What "J" flower means "desire," "love me," "affection returned," "sympathy" and "desire for affection returned"?

Answer: Jonquil

Those born in March have the Jonquil as their flower, along with the Daffodil.
10. We are skipping "K." L--What type of Lily means "wealth" and "pride"?

Answer: Tiger Lily

Calla Lily means "beauty." Lily-of-the-Valley means "sweetness." Day Lily means "coquety" and is also the Chinese emblem for mothers.
11. M--What very common "M" flower means "cruelty," "grief" and "jealousy"?

Answer: Marigold

Magnolia means "nobility." Mistletoe means "kiss me" and "affection," among other things. Monkshood means "beware" and "a deadly foe is near."
12. N--What "N" flower means "egotism"?

Answer: Narcissus

Named for Narcissus in Greek Mythology who fell in love with his own reflection in a pool of water.
13. O--What "O" flower means "caution"?

Answer: Oleander

Oleander flowers are breathtakingly beautiful and highly toxic.
14. P--What "P" flower means "resentment" and "anger"? (Over a "petty" dispute maybe?)

Answer: Petunia

Peony means "shame," "happy life" and "happy marriage." Poppy means "eternal sleep," "oblivion" and "imagination." Primrose means "I can't live without you."
15. We are skipping "Q." R--What color rose means "I love you"?

Answer: Red

A rose is the flower for June.
16. S--What "S" flower means "good-bye," "departure" and "blissful pleasure"?

Answer: Sweet Pea

Snapdragon means "deception" and "gracious lady." Smilax means "loveliness." Spider Flower means "elope with me."
17. T--What color tulip means "there is sunshine in your smile"?

Answer: Yellow

A red tulip means "believe me." Tulips are the flower emblem of Holland.
18. We are skipping "U." V--What "V" flower means "modesty"?

Answer: Violet

There is also a white violet.
19. Z--What color Zinnia means "goodness"?

Answer: White

Mixed color zinnias mean "thinking (or in memory of) an absent friend."
20. Another Z--What color Zinnia means "constancy"?

Answer: Scarlet

Magenta means "lasting affection." Yellow means "daily rememberance." White means "goodness."
Source: Author ClaudiaFerguson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us