Quiz about Get Out of My Cupboards
Quiz about Get Out of My Cupboards

Get Out of My Cupboards! Trivia Quiz


A peek into grandma's staples from her pantry and cupboards! This is a who am I type quiz. All things will be everyday food and drink items that most American households have on hand all the time.

A multiple-choice quiz by CaseyLS. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Mixed Food and Drink

Author
CaseyLS
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,516
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
2504
Last 3 plays: Guest 90 (10/10), Guest 92 (10/10), Guest 82 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In your cupboard, you might find me in a can, but fresh as can be in your fridge. I can be classic or french cut, and am always green. Who am I? Hint

Lima Bean
Corn
Green Bean
Carrot

2. I'm sometimes sweet, sometimes tart, but always yummy, and some people put me in pies. I can be cut up in slices and or bit into as a whole. Who am I? Hint

Cherry
Raisin
Apple
Orange

3. I can be yellow, white, and sometimes popped. You might even enjoy me on my ear. Who am I? Hint

Corn
Carrot
Pea
Beet

4. You can get me from a faucet, filter or bottle. You can play in me, and clean with me, but make sure to keep me handy because you need me to live. Who am I? Hint

Juice
Soda
Milk
Water

5. I'm a real Casanova, and compliment everyone. You'll find me in mixed veggies, but my best gal is the carrot. Many call me sweet. Who am I? Hint

Carrot
Pea
Beet
Asparagus

6. I can bring you to tears, but I really don't mean to. I'm the best on top of a steak or burger, and some love me raw. Who am I? Hint

Lettuce
Beet
Green Bean
Onion

7. I go well with cookies, doughnuts and cereal. Some think I may be Santa's favorite drink! Who am I? Hint

Water
Juice
Milk
Soda

8. I like to bake, and make pizzas, cakes and breads. I don't taste very good until you join me with friends. Who am I? Hint

Sugar
Flour
Salt
Safferon

9. I enjoy coffee, tea, and oatmeal, and go well with all. I sweeten your grapefruit, and help make great lemonade. Who am I? Hint

Salt
Flour
Sugar
Ginger

10. I'm good for breakfast, and sometimes a snack. I come whole grain, fruity, and you might find a prize. Who am I? Hint

Bagels
Coffee
Cereal
Eggs


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In your cupboard, you might find me in a can, but fresh as can be in your fridge. I can be classic or french cut, and am always green. Who am I?

Answer: Green Bean

Snapping fresh green beans from the garden is a favorite pastime for many people. It consists of breaking off the ends and usually snapping the bean in half in preparation for cooking them.
2. I'm sometimes sweet, sometimes tart, but always yummy, and some people put me in pies. I can be cut up in slices and or bit into as a whole. Who am I?

Answer: Apple

Apples are still hand picked in many places. This is preferred because picking machines will bruise apples causing a loss of product.
3. I can be yellow, white, and sometimes popped. You might even enjoy me on my ear. Who am I?

Answer: Corn

Corn is in many other food products. Many snack foods, like Doritos and Cheetos use corn to make their product. Some sodas and fruit snacks use corn to make a sugar syrup called corn syrup to sweeten their products.
4. You can get me from a faucet, filter or bottle. You can play in me, and clean with me, but make sure to keep me handy because you need me to live. Who am I?

Answer: Water

Water makes up 70% of the human body. If you don't drink water you can die within a week's time. Don't worry though, nearly every food product or soft drink contain some form of water.
5. I'm a real Casanova, and compliment everyone. You'll find me in mixed veggies, but my best gal is the carrot. Many call me sweet. Who am I?

Answer: Pea

Fresh peas take about 3 minutes to cook. They are extremely packed with nutrients, containing as much vitamin C as two whole apples and more thiamine than a glass of milk.
6. I can bring you to tears, but I really don't mean to. I'm the best on top of a steak or burger, and some love me raw. Who am I?

Answer: Onion

Onions tend to be an under-appreciated staple in any kitchen. Nutrient packed, the onion is the only vegetable that can bring its unique flavor to some of our favorite dishes.
7. I go well with cookies, doughnuts and cereal. Some think I may be Santa's favorite drink! Who am I?

Answer: Milk

Milk contains calcium and vitamin D. Both of these nutrients are believed to be essential in the fight against osteoporosis.
8. I like to bake, and make pizzas, cakes and breads. I don't taste very good until you join me with friends. Who am I?

Answer: Flour

There are also many different kinds of flour out there. The most common used one is all-purpose flour.
9. I enjoy coffee, tea, and oatmeal, and go well with all. I sweeten your grapefruit, and help make great lemonade. Who am I?

Answer: Sugar

Sugar gets a bad rap because of it only supplying your body with energy. Although it is very easy to consume too much sugar, sometimes going without eating, the best way to feel better is to eat natural sugar (like fruits and honey) to get your body back on track.
10. I'm good for breakfast, and sometimes a snack. I come whole grain, fruity, and you might find a prize. Who am I?

Answer: Cereal

49% of Americans start their day with a bowl of cereal. This could account for the 2.7 billion packages sold every year in the US.
Source: Author CaseyLS

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 90: 10/10
Today : Guest 92: 10/10
Today : Guest 82: 10/10
Today : Guest 51: 10/10
Today : Guest 176: 10/10
Today : Guest 90: 10/10
Today : Guest 86: 9/10
Today : Guest 24: 10/10
Today : Guest 82: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Revenge is a Dish Easier
2. Food Ingredients Average
3. Food And Drink 45 Average
4. Food And Drink 52 Average
5. Contemporary Consumables Easier
6. Food And Drink 44 Average
7. Mixed Menu of Food Questions Average
8. The White Stuff Easier
9. Food And Drink 62 Average
10. Food And Drink 63 Average
11. Some Like It Hotter Average
12. Going Dada for Food Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us