FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The AllAmerican Hot Dog
Quiz about The AllAmerican Hot Dog

The All-American Hot Dog Trivia Quiz


Hot dogs have always been one of my favorite foods. Let's see how much you know about the history and making of the treat. Good luck with the quiz.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Fast Food

Author
diamondjim68
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
322,414
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2317
Last 3 plays: Guest 174 (4/10), Guest 66 (4/10), Guest 65 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year did the first hot dog stand open in America? Hint


Question 2 of 10
2. What important event happened with hot dogs in 1893? Hint


Question 3 of 10
3. In 1904, hot dogs were served with buns for the first time. Where did this first take place? Hint


Question 4 of 10
4. Where and how did the term "hot dog" come from? Hint


Question 5 of 10
5. In 2006, which country produced a new world record longest hot dog? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these sells the most grilled hot dogs? Hint


Question 7 of 10
7. What are the condiments in a Coney Island hot dog? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the founder of Nathan's hot dogs? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these is NEVER used in a Chicago-styled hot dog? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these hot dog manufacturers hold the traditional fourth of July hot dog eating contest? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 174: 4/10
Jun 19 2024 : Guest 66: 4/10
Jun 11 2024 : Guest 65: 0/10
Jun 10 2024 : wjames: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 97: 5/10
Jun 05 2024 : Guest 199: 2/10
Jun 02 2024 : Guest 73: 4/10
May 29 2024 : Guest 67: 4/10
May 29 2024 : ramses22: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did the first hot dog stand open in America?

Answer: 1871

Charles Feltman, a German butcher, opened the first Coney Island system in New York City. There has been argument over who introduced hot dogs to America, since many German immigrants did so around this era.
2. What important event happened with hot dogs in 1893?

Answer: Hot dogs were served with bread for the first time

Hot dogs with bread (but not yet the modern bun) were served at a Browns game in St. Louis. Also, the Colombian Exposition, held in Chicago the same year, had hundreds of visitors who consumed hot dogs. They liked them because they were convenient and cheap. Bruce Kraig, a former professor at Roosevelt University, researched that the early Germans consumed hot dogs, known as dachshunds, with bread.
3. In 1904, hot dogs were served with buns for the first time. Where did this first take place?

Answer: Louisiana Purchase Exposition

Anton Feuchtwanger, a Bavarian concessionaire, used to contribute gloves to each buyer to keep their hands clean. Many customers would not return the gloves and he would often run out. Feuchtwanger asked his brother-in-law, a baker, for more gloves. However, he came up with the idea to serve rolls to fit the meat.
4. Where and how did the term "hot dog" come from?

Answer: These stories are all true

Tad Dorgan was a cartoonist at the New York Journal. He was unable to spell dachshund so he called them 'hot dogs' for short. Many vendors would yell out 'get your red hots'. The two stuck and thereafter were commonly referred to as 'hot dogs'.
5. In 2006, which country produced a new world record longest hot dog?

Answer: Japan

This claim was made in 2006 by the Shizuoka Meat Producers in Tokyo, Japan. The sausage measured 60 meters in length.
6. Which of these sells the most grilled hot dogs?

Answer: 7-Eleven

7-Eleven is a well-known convenience store. It sells an average of 100 million grilled hot dogs annually.
7. What are the condiments in a Coney Island hot dog?

Answer: chili, onions and mustard

The Coney Island dog was originated in Jackson, Michigan. It can also be referred to as a 'white hot'.
8. Who was the founder of Nathan's hot dogs?

Answer: Nathan Handwerker

Handwerker was an employee at Feltman's Hot Dog stand. In 1916, comedians Eddie Cantor and Jimmy Durante persuaded him to go into business for himself. Handwerker charged a nickel while his new competitor charged a dime. He became so successful that over the years Nathan's bought out other companies, such as Kenny Rogers Roasters, Miami Subs n' Grill or Arthur Treacher's Fish and Chips.
9. Which of these is NEVER used in a Chicago-styled hot dog?

Answer: ketchup

A Chicago-styled hot dog is an all-beef hot dog, originally from Chicago. It is either steamed, broiled or grilled. It is never boiled, however. They can also come with dill pickles, tomatoes, sport peppers, salt and even on occasion, cucumbers.
10. Which of these hot dog manufacturers hold the traditional fourth of July hot dog eating contest?

Answer: Nathan's

Every year since 1916, Nathan's held this tradition. The contestants need to be at least 18 years old and under contract with Nathan's. The first prize for the winner is $10,000. Notable winners of this contest were Takeru Kobayashi, who won from 2001-06, and Joey Chestnut, 2007-09.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us