FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about US Fast Food
Quiz about US Fast Food

US Fast Food Trivia Quiz


Who doesn't love a greasy burger and french fries every once and a while? But, how much do you know about the biggest American fast food chains? Take my quiz and find out!

A multiple-choice quiz by baker2004. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Fast Food

Author
baker2004
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,207
Updated
Aug 28 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
18587
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (9/10), Guest 104 (6/10), Geed461 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to 2000 statistics, which fast food restaurant was the top grossing chain, with about 20 billion dollars in U.S. sales? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these is true about the Wendy's Frosty? Hint


Question 3 of 10
3. Which U.S. midwestern fast food chain, known for their famous burgers, celebrated its 75th anniversary in 1996? Hint


Question 4 of 10
4. In 1990, Burger King changed the fat they used to fry their foods. What fat is used today, at least in the U.S.? Hint


Question 5 of 10
5. Which U.S. fast food chain purchased Hardee's hamburger outlet? Hint


Question 6 of 10
6. Which restaurant is the most international chicken chain? Hint


Question 7 of 10
7. Which U.S. fast food chain was developed based on McDonald's assembly-line system? Hint


Question 8 of 10
8. Which U.S. sandwich shop was originally named "Pete's Super Submarines?" Hint


Question 9 of 10
9. What U.S. restaurant boasts the slogan, "Service With the Speed of Sound?" Hint


Question 10 of 10
10. Which of these American pizza chains debuted first? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 76: 9/10
Jun 17 2024 : Guest 104: 6/10
Jun 16 2024 : Geed461: 6/10
Jun 16 2024 : Guest 204: 6/10
Jun 15 2024 : Guest 102: 7/10
Jun 14 2024 : Guest 104: 9/10
Jun 13 2024 : Guest 136: 7/10
Jun 12 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 12 2024 : Guest 45: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to 2000 statistics, which fast food restaurant was the top grossing chain, with about 20 billion dollars in U.S. sales?

Answer: McDonald's

Burger King ranked #2, followed by Wendy's and Taco Bell.
2. Which of these is true about the Wendy's Frosty?

Answer: It is one of the five original items sold in the first restaurants

This was one of the original items in the restaurant that opened in 1969. As to the formula? No way! You can look at the ingredients but not the exact recipe.
Many people attempt to reproduce it online though. The chocolate flavor has vanilla in it because too much chocolate might be overpowering for the other items. As to the unicorn variety, no, it's not available and don't try to order this.
3. Which U.S. midwestern fast food chain, known for their famous burgers, celebrated its 75th anniversary in 1996?

Answer: White Castle

White Castle burgers are undoubtedly known for their square steamed ground beef patty, grilled minced onions, and no flip method of cooking.
4. In 1990, Burger King changed the fat they used to fry their foods. What fat is used today, at least in the U.S.?

Answer: vegetable oil

In the same year, Burger King introduced their famous BK Broiler.
5. Which U.S. fast food chain purchased Hardee's hamburger outlet?

Answer: Carl's Jr.

Carl's Jr. is the one of the largest burger chains in the country.
6. Which restaurant is the most international chicken chain?

Answer: KFC

In 1991 the famous chicken chain introduced their new logo "KFC" from Kentucky Fried Chicken, as a way to promote healthier views about the restaurant.
7. Which U.S. fast food chain was developed based on McDonald's assembly-line system?

Answer: Taco Bell

Glen Bell, founder of Taco Bell copied McDonald's systematic idea. He substituted his "Mexican food" instead of "American food". The company was founded on March 21, 1962.
8. Which U.S. sandwich shop was originally named "Pete's Super Submarines?"

Answer: Subway

Subway was born in Bridgeport, CT and was the brainchild of 17 year old Fred DeLuca & his friend Dr. Peter Buck.
9. What U.S. restaurant boasts the slogan, "Service With the Speed of Sound?"

Answer: Sonic

"Sonic" means "speed of sound" and the slogan was used as a way to reflect how fast the post-war world was changing.
10. Which of these American pizza chains debuted first?

Answer: Pizza Hut

Pizza Hut came first in 1958, followed by Little Caesar's in 1959, Domino's in 1960, and lastly Papa John's in 1985.
Source: Author baker2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us