Quiz about These Pretzels Are Making Me Thirsty
Quiz about These Pretzels Are Making Me Thirsty

These Pretzels Are Making Me Thirsty! Quiz


So I think I'll have a drink. Why don't you join me?

A multiple-choice quiz by salami_swami. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Beverages (Non-Alcoholic)

Author
salami_swami
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,617
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1289
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Dagny1 (10/10), Guest 99 (9/10), Guest 104 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. While at a Vietnamese restaurant, I had a very unusual drink for the very first time. It was called "salty lemonade". The drink is made from water, but what makes it salty and sweet? Hint

Margarita salt and sugar
Pickled lime and sugar
Vinegar and Honey
Saltwater and Sugar

2. I am usually a rather simple fellow. I simply like a drink that is half iced tea and half lemonade. It sounds simple, but it makes a very delicious summertime beverage. What would this be called? Hint

Jack Nicklaus
Tiger Woods
Roger Clemens
Arnold Palmer

3. As a child, I always loved this drink. I never knew what was in it, but later in life I discovered it was simply a mix of ginger ale and grenadine, so now I make my own. For what child star is this drink named? Hint

Judy Garland
Tempest Bledsoe
Taylor Lautner
Shirley Temple

4. Grenadine is delicious in whatever soda you put it in. When I don't put it in ginger ale, I like to put some grenadine in Coke, which creates which beverage? Hint

Dale Evans
Justin Bieber
John Wayne
Roy Rogers

5. Sometimes, when its hot outside, a nice chocolate shake helps to quench my thirst. But I like to add something to my chocolate milkshakes; a powder that is also found inside Whoppers (candy). What powder transforms my shake, giving it a unique flavor? Hint

Corn Starch
Powdered Baby Formula
Malted Milk
Whey Protein Powder

6. I like to drink tonic water with some lime in it. I did not know this had a name, though, until looking it up for this question. What would you call a drink that is simply tonic water with lime? Hint

Sweet Lime
Bitter Lime
Tangy Lime
Quinine Lime

7. When I go to a restaurant, and there is a soda machine, I like to mix all of the possible options into one glass and drink that. Most people I know think it's disgusting, but I think it is quite tasty. But one day I learned that this concoction actually has a name; and it is a very sad one, too. What name does this drink go by? Hint

Murder
Suicide
Bloody Mary
Death

8. When I am at a restaurant, oftentimes I find it too expensive to order a soft drink. So instead, I order water with lemon. Then I add a packet of sucralose to it, to make a weak tasting but sweet and delicious lemonade. I mentioned sucralose; which of these brands of artificial sweetener is actually sucralose? Hint

Stevia
Honey
Sweet'N Low
Splenda

9. Sweet tea is a very refreshing beverage on a hot summer's day, and I tend to drink a lot of sweet tea. Sweet tea is a little different from iced tea, however, because it is sweetened much differently. Instead of adding sugar to a glass of cold iced tea at the end, what often gives sweet tea its intense sweetness? Hint

Cream
Honey
Simple Syrup
Brown Sugar

10. This drink is usually made with white rum and sparkling water, but for a non-alcoholic version, Sprite or Seven-Up works just fine. If you mix lemon-lime soda with lime juice, sugar, and mint, what delicious drink have you created? Hint

Mint Colada
Mint Mojito
Mint Julep
Mint Water


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. While at a Vietnamese restaurant, I had a very unusual drink for the very first time. It was called "salty lemonade". The drink is made from water, but what makes it salty and sweet?

Answer: Pickled lime and sugar

A salty lemonade is called "chanh muoi" (with a tilde above the 'o'). The drink is made by packing limes in a container with salt, and setting it out in the sun until the limes become brined, or pickled. Then, the juice is removed from the limes, and this takes the salt with it.

This creates a very salty and tart liquid, so sugar and either water or soda water are then added to finish it off. It sounds absolutely horrible, but it is actually rather delicious.
2. I am usually a rather simple fellow. I simply like a drink that is half iced tea and half lemonade. It sounds simple, but it makes a very delicious summertime beverage. What would this be called?

Answer: Arnold Palmer

An Arnold Palmer is a drink that contains lemonade and iced tea. The drink was named after Arnold Palmer, who was a professional golfer. The drink can also be made sweeter by using pink lemonade instead of regular lemonade.
3. As a child, I always loved this drink. I never knew what was in it, but later in life I discovered it was simply a mix of ginger ale and grenadine, so now I make my own. For what child star is this drink named?

Answer: Shirley Temple

A Shirley Temple is a drink that is made with ginger ale and grenadine, and often topped with a cherry. Little children often love to order this drink at a restaurant, but it is actually quite easy to make at home. Shirley Temples can also be made with Sprite or Seven-Up.
4. Grenadine is delicious in whatever soda you put it in. When I don't put it in ginger ale, I like to put some grenadine in Coke, which creates which beverage?

Answer: Roy Rogers

A Roy Rogers is made from Coke or Diet Coke and grenadine. It was named after the cowboy actor and singer Roy Rogers.

Grenadine comes from the French word grenade, which means pomegranate. Grenadine was once made from pomegranate juice, though nowadays it is known for its cherry flavor, or sometimes raspberry or other red fruits.
5. Sometimes, when its hot outside, a nice chocolate shake helps to quench my thirst. But I like to add something to my chocolate milkshakes; a powder that is also found inside Whoppers (candy). What powder transforms my shake, giving it a unique flavor?

Answer: Malted Milk

Adding malted milk to a milkshake transforms it into a malt, or malted milkshake. Adding too much can make it taste a bit odd, though. You can purchase malted milk as a powder in many flavors, including chocolate, vanilla, and regular. Malted milk is also used to make delicious candies: Whoppers, for instance, is a type of malted milk balls.
6. I like to drink tonic water with some lime in it. I did not know this had a name, though, until looking it up for this question. What would you call a drink that is simply tonic water with lime?

Answer: Bitter Lime

Tonic water with lemon is called bitter lemon, and tonic water with lime is bitter lime. Tonic water is carbonated water with quinine added for flavor. Because of the quinine, tonic water glows under an ultraviolet light.
7. When I go to a restaurant, and there is a soda machine, I like to mix all of the possible options into one glass and drink that. Most people I know think it's disgusting, but I think it is quite tasty. But one day I learned that this concoction actually has a name; and it is a very sad one, too. What name does this drink go by?

Answer: Suicide

A suicide is made simply by putting all of the flavors of fountain drinks in the same glass. This obviously means that a suicide varies from restaurant to restaurant, depending on what flavors of soda the restaurant has. I usually create mine with more Diet Coke than other flavors, and I find that Hi-C gives it a nice fruity kick to it.
8. When I am at a restaurant, oftentimes I find it too expensive to order a soft drink. So instead, I order water with lemon. Then I add a packet of sucralose to it, to make a weak tasting but sweet and delicious lemonade. I mentioned sucralose; which of these brands of artificial sweetener is actually sucralose?

Answer: Splenda

Splenda is an artificial sweetener made from sucralose. Splenda is known to be in a yellow packet. Sweet'N Low, famous for its pink packaging, is made from saccharin, and Stevia is made from the stevia plant. Stevia can be found as a powder or as a liquid.
9. Sweet tea is a very refreshing beverage on a hot summer's day, and I tend to drink a lot of sweet tea. Sweet tea is a little different from iced tea, however, because it is sweetened much differently. Instead of adding sugar to a glass of cold iced tea at the end, what often gives sweet tea its intense sweetness?

Answer: Simple Syrup

Sweet tea can be made by adding sugar to tea before the tea has cooled down. For my sweet tea, I brew the tea, add the sugar, and then chill it. Another, much sweeter way to make sweet tea, however, is to make a simple syrup. Simple syrup is the very first step to making candy, but can make a wicked batch of sweet tea (wicked meaning good). To make a simple syrup, simply boil one part water to one part sugar (or one part water to two parts sugar, or however much you want, depending on how sweet you want it) until it resembles a syrup.

Then you add this to a batch of iced tea, and it becomes a deliciously sweet tea. Serve ice cold for a refreshing drink in the hot sun.
10. This drink is usually made with white rum and sparkling water, but for a non-alcoholic version, Sprite or Seven-Up works just fine. If you mix lemon-lime soda with lime juice, sugar, and mint, what delicious drink have you created?

Answer: Mint Mojito

A mint mojito is traditionally made by muddling (an action that gives a similar result to using a mortar and pestle) mint leaves with sugar and a shot of white rum, then adding sparkling water and lime juice and mixing. For a refreshingly sweet drink for the younger audience, however, Sprite or Seven-Up makes a wonderful substitute; and even ginger ale can be used. Since these drinks are lemon-lime sodas, the lime juice is unneeded, unless you want it a bit limier. For this drink, simply muddle the mint leaves in the sugar and a small shot of the soda, and when you have finished muddling the mint, add more lemon-lime soda and mix.

And of course, no mojito is complete without a sprig of mint on top!
Source: Author salami_swami

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Dagny1: 10/10
Dec 17 2022 : Guest 99: 9/10
Dec 08 2022 : Guest 104: 4/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Dawn Drinks Table Very Easy
2. Drinks For Peeps 01 Very Easy
3. Tea or Coffee Very Easy
4. My Favorite Drinks Easier
5. Coffee - A Daily Grind Easier
6. Pop, Soda, Coke: The Pause that Refreshes Average
7. Drinks On Me! Average
8. Water Bottles (U.S.) Average
9. Mock-Tails Average
10. Perrier: The Original Bottled Water Average
11. Drinking the Kool-Aid Average
12. Anyone Thirsty? Average

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us