Quiz about Perrier The Original Bottled Water
Quiz about Perrier The Original Bottled Water

Perrier: The Original Bottled Water Quiz


Perrier sparkling mineral water is enjoyed all over the world. It is definitely not the same water that comes out of your tap. Let's see how much you know about this popular beverage!

A multiple-choice quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Beverages (Non-Alcoholic)

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
318,322
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
535
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What color is a bottle of Perrier? Hint

green
red
blue
clear

2. The spring from which Perrier comes is located in which of the following locations? Hint

Vergeze, France
Baton Rouge, Lousiana
Zephyrhills, Florida
Bern, Switzerland

3. Perrier is naturally carbonated.

True
False

4. The shape of Perrier bottles was inspired by what other object? Hint

the Mediterranian Tortiose
Grecian urns
Indian fighting clubs
Roman carytids

5. What company bought Perrier in 1992? Hint

Lindt
Hersheys
Nestle
Godiva

6. What were the first two flavors offered by Perrier? Hint

strawberry and lemon
orange and lime
strawberry and raspberry
lemon and lime

7. Perrier produces champagne made from their sparkling water.

True
False

8. In 1990, 160 million bottles of Perrier were recalled after what carcinogen was reportedly found in the water source? Hint

arsenic
benzene
chlorine
cyanide

9. Between 1981 and 2005 Perrier sponsored the prestigious "The Perrier Award". The award is given to the best in what field of work? Hint

snow skiing
comedy plays
ice sculpture
fountain makers

10. The "Verrerie du Languedoc" was built near the springs to lower production costs. What is made at this location? Hint

metal lids
paper
glass
ink


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What color is a bottle of Perrier?

Answer: green

Perrier has used its famous green glass bottle ever since they started production. The color helps protect its taste and is sure to catch the eye of the discriminating connoisseur of bottled water.
2. The spring from which Perrier comes is located in which of the following locations?

Answer: Vergeze, France

The Les Bouillens spring is located in Vergese, France. It has been in use for over 1,000 years. There are records of both Julius Caesar and Napoleon Bonaparte bathing at the spring when it was used as a spa.
3. Perrier is naturally carbonated.

Answer: true

It has been a long standing claim of Perrier that the water you get in the bottle contains the same level of carbonation as when it comes from the ground.
4. The shape of Perrier bottles was inspired by what other object?

Answer: Indian fighting clubs

The spring was owned by Sir Saint-John Harmsworth when production of Perrier began. He was inspired to shape the bottles after Indian clubs that he had obtained on a visit to New Delhi. He used the clubs for exercising.
5. What company bought Perrier in 1992?

Answer: Nestle

In 1992, Nestle bought out Perrier but kept the name and the distinctive bottle. One of the changes that came about was flavored waters.
6. What were the first two flavors offered by Perrier?

Answer: lemon and lime

Lemon and lime were the first two flavors offered. Pink grapefruit and citron lemon-lime flavors came out in 2007. They have also added a new variety of sparkling mineral water that is less carbonated than the original Perrier. They have some unusual flavors such as peppermint and ginger-cherry. The bottle is blue instead of green and it called "Perrier Fluo".
7. Perrier produces champagne made from their sparkling water.

Answer: False

While there are a couple of brands of Champagne that have the name Perrier on their bottles they are produced by other companies. Perrier-Jouit has been producing high quality champagne for over 200 years. Laurent-Perrier is another company that has been providing fine champagne since 1812. Neither has any relation to Perrier bottled water in any way.
8. In 1990, 160 million bottles of Perrier were recalled after what carcinogen was reportedly found in the water source?

Answer: benzene

In 1990 a North Carolina study purported to have found benzene in the spring water. After the recall and a multitude of tests, Perrier made a media announcement that the benzene that was detected was caused by an error made during the filtering procedure by a worker at the plant. They stated that subsequent testing proved the water to be pure and safe to drink.
9. Between 1981 and 2005 Perrier sponsored the prestigious "The Perrier Award". The award is given to the best in what field of work?

Answer: comedy plays

This award was bestowed up the best comedies at the Edinburgh Festival Fringe. Past winners have included Hugh Laurie, Emma Thompson and Phil Nichol. It was considered the most prestigious comedy award in the United Kingdom for over 20 years.
10. The "Verrerie du Languedoc" was built near the springs to lower production costs. What is made at this location?

Answer: glass

The Verrerie du Languedoc is a glass factory that makes all the bottles for Perrier, it opened in 1973. They purchased a local sand quarry to provide the silica for glass making. They also have small factories in which their metal caps and cardboard boxes are made. Almost everyone who lives in the area is employed in some capacity by Perrier.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us