FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ancient Egyptian Gods
Quiz about Ancient Egyptian Gods

Ancient Egyptian Gods Trivia Quiz


Do you know all of the Egyptian gods?

A multiple-choice quiz by gekdawi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Mythology & Legends
  8. »
  9. Egyptian Myth

Author
gekdawi
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
325,500
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
667
- -
Question 1 of 10
1. Who was the son of Seth and Nephthys? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the goddess of moisture? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the wife of Osiris? Hint


Question 4 of 10
4. Who was a god associated with taking care of the Nile? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these was a creator god who could be said to create people? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the 'lady of the mansion'? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the 'king of the gods'? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the son of Isis? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the god of craftsmen? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the god of chaos? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the son of Seth and Nephthys?

Answer: Anubis

Anubis was the god of embalming and the dead. He was portrayed with the head of a jackal. During the process of mummification, priests would wear a mask of a jackal on their heads to resemble Anubis.
2. Who was the goddess of moisture?

Answer: Tefnut

Tefnut was the wife of Shu and the mother of Nut. She was portrayed with the head of a lioness.
3. Who was the wife of Osiris?

Answer: Isis

Isis was the goddess of Magic and was "the giver of life". It was believed that she used protective spells to help people in need.
4. Who was a god associated with taking care of the Nile?

Answer: Sobek

Sobek was portrayed with the head of a crocodile. Because of this, crocodiles were highly honoured and were even kept in pools!
5. Which of these was a creator god who could be said to create people?

Answer: Khnum

Khnum was not only a creator god; he was the god of inundation. Khnum was thought to create children and their "ka" (or soul) at their conception. He was portrayed with the head of a ram.
6. Who was the 'lady of the mansion'?

Answer: Nephthys

Nephthys was the goddess of the dead and therefore was called the lady of the mansion as she was the lady of Duat (the mansion of the dead). She was believed to be the sister of Isis and Osiris.
7. Who was the 'king of the gods'?

Answer: Amun

Amun was the chief deity- the god of creation and wind. Large temples were built to honour him.
8. Who was the son of Isis?

Answer: Horus

Horus had the role of uniting and ruling over Egypt. He had many names including "the uniter" and "the one far above".
9. Who was the god of craftsmen?

Answer: Ptah

Ptah was a major deity and was the god of craft. He was portrayed as being wrapped in a cloak and carrying a staff.
10. Who was the god of chaos?

Answer: Seth

Seth was believed to have murdered Osiris and his brother. He had also battled with Horus to be god of the living.
Source: Author gekdawi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us