FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Divided by Language
Quiz about Divided by Language

Divided by Language Trivia Quiz


England and America are two countries separated by the same language. I will give you the English word, you choose the American description.

A multiple-choice quiz by cjbjrb11. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. Cross-Atlantic Differences

Author
cjbjrb11
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
35,539
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Easy
Avg Score
17 / 20
Plays
7434
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: spaismunky (19/20), malama (19/20), Terri2050 (17/20).
- -
Question 1 of 20
1. Chemist =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 2 of 20
2. Bonnet (of a car) =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 3 of 20
3. Boot (of a car) =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 4 of 20
4. Page =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 5 of 20
5. Publican =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 6 of 20
6. Flat =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 7 of 20
7. Pram =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 8 of 20
8. Barrister =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 9 of 20
9. Draughts =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 10 of 20
10. Chips =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 11 of 20
11. Lift =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 12 of 20
12. Spanner =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 13 of 20
13. Crisp =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 14 of 20
14. Wireless =

I have given you the English word (albeit rather old-fashioned), you choose the American description.
Hint


Question 15 of 20
15. Pavement =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 16 of 20
16. Vest =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 17 of 20
17. Braces =

I have given you the English word. You choose the American word for the object that the English would call "braces".
Hint


Question 18 of 20
18. Drawing pin =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 19 of 20
19. Public school =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint


Question 20 of 20
20. Interval =

I have given you the English word, you choose the American description.
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 24 2024 : spaismunky: 19/20
Jun 16 2024 : malama: 19/20
Jun 13 2024 : Terri2050: 17/20
Jun 02 2024 : steelman86: 18/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Chemist = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: pharmacist

Actually, the proper term is dispensing chemist, but this is, understandably, universally shortened to chemist.
2. Bonnet (of a car) = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: hood

3. Boot (of a car) = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: trunk

4. Page = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: bellboy

5. Publican = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: tavern keeper

6. Flat = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: apartment

7. Pram = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: baby carriage

8. Barrister = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: lawyer who pleads in open court

9. Draughts = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: checkers

10. Chips = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: fries

In the U.S., chips are called French fries or fries. What Americans call chips, or potato chips, the English call crisps or potato crisps.
11. Lift = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: elevator

12. Spanner = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: wrench

13. Crisp = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: potato chip

14. Wireless = I have given you the English word (albeit rather old-fashioned), you choose the American description.

Answer: radio

15. Pavement = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: sidewalk

16. Vest = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: undershirt

And what the British call a waistcoat, Americans call a vest.
17. Braces = I have given you the English word. You choose the American word for the object that the English would call "braces".

Answer: suspenders

18. Drawing pin = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: thumbtack

19. Public school = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: private school

20. Interval = I have given you the English word, you choose the American description.

Answer: intermission

Source: Author cjbjrb11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ponycargirl before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us