FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Agatha Christies Towards Zero
Quiz about Agatha Christies Towards Zero

Agatha Christie's "Towards Zero" Quiz


If Mr. Treves claims that the murder is the end, what does that make this quiz? "Towards Zero" is the last case with Superintendent Battle. CAUTION: CONTAINS SPOILERS!

A multiple-choice quiz by Joepetz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Christie, Agatha
  8. »
  9. Superintendent Battle

Author
Joepetz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,808
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
333
Last 3 plays: Guest 213 (10/10), sadwings (10/10), Guest 89 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which character does not have a physical peculiarity that Mr. Treves may recognize? Hint

Mary
Audrey
Kay
Ted

2. Why is Lady Tressilian upset? Hint

Nevile invited both of his wives
Mr. Treves refused to stay at her house
Mary took the day off
Ted had been fighting with Kay

3. What is so significant about Nevile's tennis matches? Hint

He isn't sponsored
He always wins
He doesn't get angry if he loses
He never wins

4. How does Audrey's hair get on Nevile's suit? Hint

It is never stated.
Audrey wore the suit when she killed Lady Tressilan.
Her hair gets caught in a button when Nevile and Audrey were looking for an earring.
Nevile planted them there.

5. Why is Mr. MacWhirter mad about his dry cleaning? Hint

They didn't get the blood out of his clothes
They ruined his suit
They overcharged him
They gave him the wrong suit

6. How did Superintendent Battle know Audrey was innocent despite the fact that she confessed? Hint

Because Thomas Royde tampered with the evidence
Because Mr. MacWhither provided her with an alibi
Because his daughter had the same look on her face when she confessed to a theft she didn't commit
Because she was left handed

7. Why did Audrey and Nevile get a divorce? Hint

So Nevile could marry Kay
So Audrey could marry Adrian
So Nevile could further his career
Because Nevile tried to rape Audrey

8. Who tries to commit suicide in the same spot that Andrew MacWhirter tried to? Hint

Thomas
Kay
Audrey
Nevile

9. Everyone's story that leads up to the murder comes together at a point known as the Zero Hour. True or False: The Zero Hour in "Towards Zero" is the death of Lady Tressilian.

True
False

10. Which of the following does not happen when Superintendent Battle reveals the solution? Hint

Battle pushes Ted Latimer in the water.
Battle accuses Nevile of murder.
Nevile confesses to killing Lady Tressilan.
Battle reveals that MacWhirter lied about Audrey's alibi.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which character does not have a physical peculiarity that Mr. Treves may recognize?

Answer: Kay

Audrey has a scar behind her ear. Ted has a misshapen skull. Mary has a lock of grey hair. Other characters with physical peculiarities are Nevile, with different-sized pinkies, and Thomas, who has a limp.
2. Why is Lady Tressilian upset?

Answer: Nevile invited both of his wives

Lady Tressilian did not believe in divorce and she thought Audrey was a much better wife than Kay.
3. What is so significant about Nevile's tennis matches?

Answer: He doesn't get angry if he loses

Nevile is known for his mild temperament. He also has a killer backhand.
4. How does Audrey's hair get on Nevile's suit?

Answer: Her hair gets caught in a button when Nevile and Audrey were looking for an earring.

This just helped Nevile's plan to incriminate Audrey more.
5. Why is Mr. MacWhirter mad about his dry cleaning?

Answer: They gave him the wrong suit

They actually gave him Nevile's suit. Nevile had given the dry cleaners MacWhirter's name.
6. How did Superintendent Battle know Audrey was innocent despite the fact that she confessed?

Answer: Because his daughter had the same look on her face when she confessed to a theft she didn't commit

Battle's daughter confessed to a series of thefts at her school that she did not commit. She had the same look on her face that Audrey had when she confessed.
7. Why did Audrey and Nevile get a divorce?

Answer: So Audrey could marry Adrian

Everyone believes that Nevile left Audrey for Kay, however it is Audrey that left Nevile. This is a fact that Thomas Royde is aware of.
8. Who tries to commit suicide in the same spot that Andrew MacWhirter tried to?

Answer: Audrey

Audrey tried to commit suicide because she knew that she would be arrested for the murder that she did not commit. She is prevented by doing such by MacWhirter.
9. Everyone's story that leads up to the murder comes together at a point known as the Zero Hour. True or False: The Zero Hour in "Towards Zero" is the death of Lady Tressilian.

Answer: False

The Zero Hour is the would-be hanging of Audrey Strange.
10. Which of the following does not happen when Superintendent Battle reveals the solution?

Answer: Battle reveals that MacWhirter lied about Audrey's alibi.

Battle does not reveal that MacWhirter lied to the group. Instead he waits until he gets Audrey alone and tells her. Battle pushed Ted into the water to prove that he couldn't swim. If Ted could swim, he could have committed the murder. After Battle lays out the whole plan, Nevile confesses.

This was necessary because a lot of the evidence against him could be explained as him being framed by Audrey.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
May 19 2023 : Guest 213: 10/10
May 15 2023 : sadwings: 10/10
May 11 2023 : Guest 89: 9/10
Apr 28 2023 : Guest 73: 6/10
Apr 19 2023 : Guest 85: 10/10
Apr 10 2023 : Guest 79: 5/10
Apr 09 2023 : SweetNahla: 7/10
Apr 05 2023 : Guest 82: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Christie's Mysteries:

A list of my Agatha Christie quizzes.

  1. Killer Advice Average
  2. They Messed Up, Big Time Average
  3. Agatha Christie's "Evil Under the Sun" Average
  4. Agatha Christie's 'Murder on the Orient Express' Average
  5. Agatha Christie's "Dead Man's Folly" Average
  6. "And Then There Were None" Characters Average
  7. Agatha Christie's "Death in the Clouds" Average
  8. Agatha Christie by the Numbers Tough
  9. Hercule Poirot isn't Always Right Average
  10. Five Little Pigs Average
  11. Agatha Christie's 'Death on the Nile' Average
  12. Agatha Christie's "The ABC Murders" Average

5/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us