FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne Perry Mysteries
Quiz about Anne Perry Mysteries

Anne Perry Mysteries Trivia Quiz


This quiz is for Anne Perry fans only - and not for the faint of heart!

A multiple-choice quiz by shannyd. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Anne Perry

Author
shannyd
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,352
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
514
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. In Anne Perry's series featuring William Monk, Monk often relies on the aid of a highly respected English barrister. Who was this barrister? Hint


Question 2 of 10
2. Anne Perry features another detective in her novels, by the name of Thomas Pitt. What was the name of the first novel Perry wrote about Inspector Pitt?

Answer: (Four Words)
Question 3 of 10
3. Thomas Pitt is arrested for murdering a woman in Seven Dials in which of the following stories? Hint


Question 4 of 10
4. Hester Latterly was a nurse in which of the following wars? Hint


Question 5 of 10
5. What item, found in the flat of the murdered Joscelin Grey, in the novel "The Face of a Stranger", lead Monk to believe that he was the murderer? Hint


Question 6 of 10
6. In "Bluegate Fields", the body of Arthur Waybourne was found in a sewer. Who was his killer? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of William Monk's supervisor? Hint


Question 8 of 10
8. In which novel did the character Lucius Stourbridge request that William Monk help him find his fiancee Miriam Gardiner?

Answer: (Three Words)
Question 9 of 10
9. True or false: Hester Latterly eventually marries Oliver Rathbone.


Question 10 of 10
10. In the novel "Weighed in the Balance", it was ultimately proved that Prince Friedrich was murdered using the poison of which of the following plants? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Anne Perry's series featuring William Monk, Monk often relies on the aid of a highly respected English barrister. Who was this barrister?

Answer: Oliver Rathbone

Sir Oliver Rathbone occasionally required the assistance of Mr. Monk as well, in such stories as "A Breach of Promise" and "Weighed in the Balance".
2. Anne Perry features another detective in her novels, by the name of Thomas Pitt. What was the name of the first novel Perry wrote about Inspector Pitt?

Answer: The Cater Street Hangman

It is in this novel that Pitt first meets his future wife, Charlotte, when one of her family's maids is murdered.
3. Thomas Pitt is arrested for murdering a woman in Seven Dials in which of the following stories?

Answer: Silence in Hanover Close

Thomas Pitt is accused of murdering a mysterious woman who always dresses in an unusual color, and therefore is referred to by the name of that color: Cerise.
4. Hester Latterly was a nurse in which of the following wars?

Answer: Crimean War

Hester Latterly worked with Florence Nightengale during the Crimean War, and returned to England determined to help improve the health care system and redefine the role of the nurse.
5. What item, found in the flat of the murdered Joscelin Grey, in the novel "The Face of a Stranger", lead Monk to believe that he was the murderer?

Answer: a walking stick

William Monk had lost his memory in an accident, and in the process of solving a murder case remembered that "He had been in Grey's flat that night, and something had happened after which he hed gone in such haste he had left his stick in the stand behind him . . . and then barely a few miles away, met with an accident which had robbed him of his life, and Monk of all memory".
6. In "Bluegate Fields", the body of Arthur Waybourne was found in a sewer. Who was his killer?

Answer: Esmond Vanderley

Esmond Vanderley killed his nephew, Arthur, after allegedly having had an affair with him.
7. What is the name of William Monk's supervisor?

Answer: Runcorn

Runcorn "wanted social acceptability, praise from his superiors, and above all safety". Monk "tolerated fools ungraciously, and fools, in his view, included Runcorn, an opinion of which he had made little secret in the past".
8. In which novel did the character Lucius Stourbridge request that William Monk help him find his fiancee Miriam Gardiner?

Answer: The Twisted Root

9. True or false: Hester Latterly eventually marries Oliver Rathbone.

Answer: False

Hester Latterly actually ends up marrying William Monk, although Oliver Rathbone was also in love with her.
10. In the novel "Weighed in the Balance", it was ultimately proved that Prince Friedrich was murdered using the poison of which of the following plants?

Answer: Lily of the Valley

Prince Friedrich's wife, Princess Gisels, poisoned her husband using water that a bouquet of Lilies of the Valley had been sitting in. "Even the water in which the cut flowers stand in is lethal".
Source: Author shannyd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Sudden, Fearful Death Average
2. We Shall Not Sleep Average
3. The Sins Of The Wolf Average
4. Anne Perry's "The Twisted Root" Average

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us