FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Equal Rites
Quiz about Equal Rites

"Equal Rites" Trivia Quiz


Terry Pratchett wrote this book to give his view on females using magic. It is one of my favourite "Discworld" novels, so enjoy my quiz on it!

A multiple-choice quiz by Lagunathemoron. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Pratchett, Terry
  8. »
  9. Equal Rites

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,245
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
817
- -
Question 1 of 10
1. At the start of the novel, Pratchett tells us that the book should explain something about Gandalf from "The Lord of the Rings". What did Pratchett try to explain? Hint


Question 2 of 10
2. A wizard visits Esk's family at the start of this book. Who is this wizard? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the village that Esk and her seven brothers were born in? Hint


Question 4 of 10
4. What animal did Granny Weatherwax say an elephant is most like? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the young wizard that Esk befriends in Unseen University? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the wizard who Granny Weatherwax fought a duel with? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the old witch who got trapped inside a Vixen's body? Hint


Question 8 of 10
8. What is Esk short for?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. What was the first mind that Esk borrowed? Hint


Question 10 of 10
10. What happens when Esk throws away her staff? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 12 2024 : Guest 178: 9/10
Feb 21 2024 : Guest 84: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the start of the novel, Pratchett tells us that the book should explain something about Gandalf from "The Lord of the Rings". What did Pratchett try to explain?

Answer: Why Gandalf never got married

Pratchett tells us that the book should explain why Gandalf never got married. He then tells us it should also explain why Merlin was a man.
2. A wizard visits Esk's family at the start of this book. Who is this wizard?

Answer: Drum Billet

Drum Billet dies after seeing Esk. He visits her, thinking she is the eighth son of an eighth son so he could pass on his power.
3. What is the name of the village that Esk and her seven brothers were born in?

Answer: Bad Ass

Bad Ass is located in the Ramptops.
4. What animal did Granny Weatherwax say an elephant is most like?

Answer: badger

Granny Weatherwax tells Esk that if she cannot learn to ride an elephant, she can at least try and ride a horse.
5. What is the name of the young wizard that Esk befriends in Unseen University?

Answer: Simon

Simon ends up annoying Esk and gets possessed towards the end of the novel.
6. What is the name of the wizard who Granny Weatherwax fought a duel with?

Answer: Cutangle

7. What is the name of the old witch who got trapped inside a Vixen's body?

Answer: Nanny Annaple

Nanny Annaple borrowed an animal's mind for too long. When you borrow a mind, you always have to be too careful.
8. What is Esk short for?

Answer: Eskarina

Esk's full name is Eskarina Smith. Her father is called Gordo Smith.
9. What was the first mind that Esk borrowed?

Answer: an eagle

Esk tried to borrow the mind of an eagle, and succeeded, but it got her in to a lot of trouble.
10. What happens when Esk throws away her staff?

Answer: the university floods

Thanks for playing!
Source: Author Lagunathemoron

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us