FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Equal Rites
Quiz about Equal Rites

'Equal Rites' Trivia Quiz


Yet another quiz on yet another Terry Pratchett book. This one is on 'Equal Rites' so if you love Pratchett and witches then this is the book for you.

A multiple-choice quiz by Yismin. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Pratchett, Terry
  8. »
  9. Equal Rites

Author
Yismin
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
66,128
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1608
Last 3 plays: Guest 178 (10/10), Guest 92 (7/10), Guest 84 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to this book, how long is Great A'Tuin? Hint


Question 2 of 10
2. Who is the first person to die in this book? Hint


Question 3 of 10
3. What is Esk's full name? Hint


Question 4 of 10
4. What thing (usually unable to talk) does Granny talk to in Smith's orchard? Hint


Question 5 of 10
5. What is the fourth part that an animal mind is split into? Hint


Question 6 of 10
6. Which tiny tribe invented the word 'p'ch'zarni'chiwkov'? Hint


Question 7 of 10
7. And who invented the word 'squernt' which means almost the same thing? Hint


Question 8 of 10
8. What colour is Cutangle's tobacco pouch? Hint


Question 9 of 10
9. What is the 'important thing about magic'? Hint


Question 10 of 10
10. What do the ants at the end of the book use to make a minature pyramid in one of the hollow walls? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 13 2024 : Guest 178: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 92: 7/10
Feb 21 2024 : Guest 84: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to this book, how long is Great A'Tuin?

Answer: ten thousand miles long

That's one big turtle!
2. Who is the first person to die in this book?

Answer: Drum Billet

He is considering reincarnation until Death talked him out of it. Apparently being an ant isn't much fun.
3. What is Esk's full name?

Answer: Eskarina Smith

Interesting name.
4. What thing (usually unable to talk) does Granny talk to in Smith's orchard?

Answer: a tree

Drum Billet reincarnated - wierd, no? But then again, these are the witches we are talking about!
5. What is the fourth part that an animal mind is split into?

Answer: rocks

'Mate with' being the first, 'eat' the second, and 'run away from' the third. You have read this book way too many times if you got this question right without looking it up.
6. Which tiny tribe invented the word 'p'ch'zarni'chiwkov'?

Answer: K'turni

Again, if you got that you have read the book too many times. This tribe is mentioned twice on one page and that is all throughout the whole book.
7. And who invented the word 'squernt' which means almost the same thing?

Answer: Cumhoolie

It means almost the same but doesn't quite have the same quality about it.
8. What colour is Cutangle's tobacco pouch?

Answer: nice green

A nice green waterproof one which let the rain in but definitely didn't let it out again!
9. What is the 'important thing about magic'?

Answer: how you don't use it

Common sense.
10. What do the ants at the end of the book use to make a minature pyramid in one of the hollow walls?

Answer: sugar lumps

Interesting.
Source: Author Yismin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us