FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Equal Rites by T Pratchett
Quiz about Equal Rites by T Pratchett

"Equal Rites" by T. Pratchett Trivia Quiz


Some random questions on this book.

A multiple-choice quiz by martinjudo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Pratchett, Terry
  8. »
  9. Equal Rites

Author
martinjudo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
307,632
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
355
Last 3 plays: Guest 91 (9/10), Guest 178 (9/10), Guest 84 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. At the start of the story a wizard asks for the name of the village he is in. What was the village's name? Hint


Question 2 of 10
2. What is the dying wizard's name? Hint


Question 3 of 10
3. To be a wizard, tradition states that you have to be ...? Hint


Question 4 of 10
4. What was the midwife's name? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the tavern Esk goes into in Ohulan Cutash? Hint


Question 6 of 10
6. At what age is Esk when she wants to enter the Unseen University? Hint


Question 7 of 10
7. What are the doors of the Unseen University made of? Hint


Question 8 of 10
8. How did Esk get past the Head Librarian to enter the university's library? Hint


Question 9 of 10
9. When the Archchancellor turned into a huge snake, what did Granny turn into as a counter to the magician's move? Hint


Question 10 of 10
10. Esk amazed the landlord of the Fiddler's Riddle. How? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 91: 9/10
Mar 12 2024 : Guest 178: 9/10
Feb 21 2024 : Guest 84: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the start of the story a wizard asks for the name of the village he is in. What was the village's name?

Answer: Bad Ass

Ohulan Cutash is a market town and the home of Hilta Goatfeather. Ankh Morpork is a major city and appears in many of Pratchett's books. Zemphis is where Esk shows that a collection of stones are not aquamarines.
2. What is the dying wizard's name?

Answer: Drum Billet

Billet is dying and as such must find his replacement who is about to be born. Unfortunately, after he dies he finds out that his replacement is a baby GIRL. Zoon is the owner of a barge that Esk hitches a ride on. Gander is the Trail Boss who, reluctantly, allows Esk to travel with him to Ankh Morpork. Mr Skiller is the landlord of a tavern in Ohulan Cutash.
3. To be a wizard, tradition states that you have to be ...?

Answer: the eighth son of the eighth son

The eighth son of the eighth son, by tradition, is supposed to become a wizard. However, in this story, the eighth son turns out to be a daughter who then wishes to become a Wizard.
4. What was the midwife's name?

Answer: Esme Weatherwax

Granny Weatherwax should be well known to Pratchett readers as she has appeared in several books including the 'Witches Books'. Eskarina is the young girl who, along with Granny, goes to the Unseen University to become a Wizard.
5. What is the name of the tavern Esk goes into in Ohulan Cutash?

Answer: The Fiddler's Riddle

Harga's House appears in the book "Mort". "The Mended Drum" is in Ankh Morpork. "Drum Billet" is the name of the dying Wizard at the start of this book. "The Fiddler's Riddle" is in Ohulan Cutash and is the scene for the comeuppance of the landlord and his wife.
6. At what age is Esk when she wants to enter the Unseen University?

Answer: 9

After the magic finds her, Esk, with Granny Weatherwax, heads off to Ankh Morpork to become a Wizard.
7. What are the doors of the Unseen University made of?

Answer: Octiron

Octiron is a metal so unstable it can only exist in a universe saturated with raw magic. The other choices would be too mundane for a Wizard's university.
8. How did Esk get past the Head Librarian to enter the university's library?

Answer: Gave him a banana

The Head Orang-utan (who was once a Wizard) had been changed by mistake, but liked being an Orang-utan and refused to be changed back.
9. When the Archchancellor turned into a huge snake, what did Granny turn into as a counter to the magician's move?

Answer: a large wicker basket

In a scene reminiscent of "The Sword and the Stone", Granny battles the Archchancellor.
10. Esk amazed the landlord of the Fiddler's Riddle. How?

Answer: She made all the barrels contain triple-distilled white mountain brandy

Amazed to find expensive brandy in his barrels, the landlord and his wife conspired to steal Esk's wizard staff with disastrous results.
Source: Author martinjudo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us