FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fingersmith
Quiz about Fingersmith

Fingersmith Trivia Quiz


I noticed that there were no quizzes on Sarah Waters' fabulous book "Fingersmith", so I decided to do my own. Enjoy!

A multiple-choice quiz by les_rosie. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. W

Author
les_rosie
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
218,340
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
206
- -
Question 1 of 10
1. Which of these books was NOT written by Sarah Waters? Hint


Question 2 of 10
2. What is Susan's Smith's real name (The one she is known as in the Borough)? Hint


Question 3 of 10
3. What name do they call Mr. Rivers in the Borough? Hint


Question 4 of 10
4. The term 'Fingersmith' is slang for what? Hint


Question 5 of 10
5. Where do Maud and Mr. Lilly live? Hint


Question 6 of 10
6. Who does Sue fall in love with? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the cook at Briar? Hint


Question 8 of 10
8. In the telemovie (BBC 2005), who plays the part of Sue? Hint


Question 9 of 10
9. What item of Maud's does Sue have with her while in the madhouse? Hint


Question 10 of 10
10. Who gets hanged toward the end of the book? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these books was NOT written by Sarah Waters?

Answer: Vanity Fair

"Vanity Fair" was written by William Makepeace Thackery.
2. What is Susan's Smith's real name (The one she is known as in the Borough)?

Answer: Trinder

She finds out later that she is in fact Maud's mother's daughter, and Maud is Mrs. Sucksby's!
3. What name do they call Mr. Rivers in the Borough?

Answer: Gentleman

He is, in fact, not a gentleman at all!
4. The term 'Fingersmith' is slang for what?

Answer: Thief

The name is first mentioned by Sue in chapter one when she is talking about Flora, another thief who was arrested as a child. Quote: "She was quite the little Fingersmith".
5. Where do Maud and Mr. Lilly live?

Answer: Briar

Briar is somewhere in the English countryside.
6. Who does Sue fall in love with?

Answer: Maud

Mr. Rivers is the con-man Sue is in cahoots with, Mr. Lilly is Maud's uncle and Charles is the Knife-boy at Briar.
7. What is the name of the cook at Briar?

Answer: Mrs. Cakebread

Yes, Cakebread! Dainty was one of Sue's friends back in the Borough, Bacon is the name of one of the nurses in the madhouse, and Betty is a patient.
8. In the telemovie (BBC 2005), who plays the part of Sue?

Answer: Sally Hawkins

Sarah Waters is the author of the book, Imelda plays Mrs. Sucksby, and Elaine Cassidy is Maud (you might have seen her as the mute servant in 'The Others') Sally was also Zena Blake in 'Tipping the velvet'
9. What item of Maud's does Sue have with her while in the madhouse?

Answer: Her glove

She takes this when she is packing their bags for London.
10. Who gets hanged toward the end of the book?

Answer: Mrs. Sucksby

Mrs. Sucksby admits to murdering Mr. Rivers. But did she do it...?
Source: Author les_rosie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us