FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gone With the WindBrainbuster
Quiz about Gone With the WindBrainbuster

"Gone With the Wind"-Brainbuster Quiz


How well do you know quotes from "Gone With The Wind"----the novel?

A multiple-choice quiz by jess1980. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Margaret Mitchell

Author
jess1980
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,304
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1980
- -
Question 1 of 10
1. Which character said "I've made me money and I can make a great family. And I won't be marrying just anyone"? Hint


Question 2 of 10
2. Who said: "Go out in the back yard and make mud pies and don't move from there."? Hint


Question 3 of 10
3. Who said: "Ah doan know huccome Ah tell sech a lie"? Hint


Question 4 of 10
4. Which character said: "And I'm tellin' you, the day you leases convicts is the day I quits you."? Hint


Question 5 of 10
5. Who said: "Scarlett, you just aren't smart."? Hint


Question 6 of 10
6. Who said: "Get out, darling, and let me see the lions eat you."? Hint


Question 7 of 10
7. Which character said: "You are a brave little woman."? Hint


Question 8 of 10
8. Who said: "It's just that we look at things in different ways and what is good for you might not be good for me."? Hint


Question 9 of 10
9. Who said: "There's more ways of killing a cat than choking him to death with butter."? Hint


Question 10 of 10
10. Who said: "I think you'll always be more attracted by glister than by gold."? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which character said "I've made me money and I can make a great family. And I won't be marrying just anyone"?

Answer: Gerald O'Hara

In the novel, Gerald was 28 years older than Ellen when they married! She was only 15...he was 43!
2. Who said: "Go out in the back yard and make mud pies and don't move from there."?

Answer: Scarlett

Scarlett was speaking to her first born child, Wade, in this quote. In the movie version, Scarlett only had 1 child. However, in the novel, she had 3 children....Wade, Ella and Bonnie.
3. Who said: "Ah doan know huccome Ah tell sech a lie"?

Answer: Prissy

Prissy was referring to "birthin' babies." She swore that she knew how to be a mid-wife, but in reality, she was just telling a HUGE lie!
4. Which character said: "And I'm tellin' you, the day you leases convicts is the day I quits you."?

Answer: Archie

Archie was a convicted felon! He killed his wife because she was having an affair with his brother!
5. Who said: "Scarlett, you just aren't smart."?

Answer: Grandma Fontaine

In the book, Grandma Fontaine and Scarlett were two VERY similar characters.
6. Who said: "Get out, darling, and let me see the lions eat you."?

Answer: Rhett

In the movie, this quote was slightly changed to: "I'm sending you in to the arena alone. The lions are hungry for you."
7. Which character said: "You are a brave little woman."?

Answer: Frank

Frank was originally engaged to Scarlett's sister, Suellen. But because Scarlett needed money to pay the taxes on Tara, she married Frank instead!
8. Who said: "It's just that we look at things in different ways and what is good for you might not be good for me."?

Answer: Ashley

Scarlett and Ashley could never really understand each other, could they?
9. Who said: "There's more ways of killing a cat than choking him to death with butter."?

Answer: Melanie

The "cat" Melanie was referring to is Archie!
10. Who said: "I think you'll always be more attracted by glister than by gold."?

Answer: Rhett

Even though Rhett leaves Scarlett at the end, do you think she finds a way to win him back?
Source: Author jess1980

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us