FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gone With The Wind
Quiz about Gone With The Wind

Gone With The Wind Trivia Quiz


Some of these questions are obscure and will really test your knowledge. Good luck.

A multiple-choice quiz by sexxy_kitty20. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Margaret Mitchell

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,665
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3567
Last 3 plays: Guest 94 (5/10), Guest 174 (10/10), DizWiz (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. How much material is spread over Scarlett's new green-flowered muslin dress? Hint: The answer is on the first page of the book. Hint


Question 2 of 10
2. Why were the Tarleton twins at Tara talking to Scarlett? Hint


Question 3 of 10
3. How old was Ellen O'Hara at the start of the war? Hint


Question 4 of 10
4. Were Scarlett's sisters named Susan Elinor and Caroline Irene?


Question 5 of 10
5. Who was Scarlett and Charles Hamilton's son named after? Hint


Question 6 of 10
6. Rhett tells Scarlett that his money is in the banks of England, and in gold. Why? Hint


Question 7 of 10
7. Who does Rhett tell Scarlett that he'd back her against any day? Hint


Question 8 of 10
8. What does Melanie ask Scarlett to do if she died? Hint


Question 9 of 10
9. Why does Rhett laugh at Scarlett when he comes to take her, Melanie, and the baby to Tara? Hint


Question 10 of 10
10. How many adult slaves are left at Tara when Scarlett and her group arrive? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 94: 5/10
Feb 11 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 11 2024 : DizWiz: 10/10
Feb 11 2024 : MemeQueen: 3/10
Jan 20 2024 : elon78: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How much material is spread over Scarlett's new green-flowered muslin dress? Hint: The answer is on the first page of the book.

Answer: twelve yards

When it tells you about the material, Scarlett is sitting on the porch in the shade talking to Stuart and Brent Tarleton at Tara.
2. Why were the Tarleton twins at Tara talking to Scarlett?

Answer: they had been expelled from school again

The University of Georgia was the fourth school that they had been expelled from in the past two years.
3. How old was Ellen O'Hara at the start of the war?

Answer: 32 years old

On the first page of chapter three, it tells her age and the fact that she had borne 6 children. Three of which survived childhood.
4. Were Scarlett's sisters named Susan Elinor and Caroline Irene?

Answer: yes

She also had three brothers, all named Gerald O'Hara Jr, because none of them lived to learn how to walk.
5. Who was Scarlett and Charles Hamilton's son named after?

Answer: Charles' commanding officer.

It was very fashionable in that time to name a son after the husband's commanding officer. Charles' commanding officer was Wade Hampton.
6. Rhett tells Scarlett that his money is in the banks of England, and in gold. Why?

Answer: he thinks paper money is worthless

Rhett is telling her this because Scarlett is saying England and France will be sending troops to help them in the war. Rhett tells Scarlett that the Queen of England is against slavery so they will not be helping them in the war.
7. Who does Rhett tell Scarlett that he'd back her against any day?

Answer: the yankees

He tells her this after finding out Melanie and Scarlett did not take refuge in Macon, like Aunt Pitty did.
8. What does Melanie ask Scarlett to do if she died?

Answer: take her baby

Melanie was lying in bed and apologizing to Scarlett for being in her way of going to Tara when she asks this question.
9. Why does Rhett laugh at Scarlett when he comes to take her, Melanie, and the baby to Tara?

Answer: because she thinks about locking the door

Rhett stole an old horse and buggy to take them to Tara after Prissy comes to Belle's to find him.
10. How many adult slaves are left at Tara when Scarlett and her group arrive?

Answer: 3

Pork, Mammy, and Dilcey were there. The others ran off or went with the Yankees.
Source: Author sexxy_kitty20

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us