FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frankly My Dear This Quiz Is Tough
Quiz about Frankly My Dear This Quiz Is Tough

Frankly My Dear, This Quiz Is Tough!


"Gone With the Wind" is an all time classic--just how much do you know about it? Only to be attempted by serious Windies!

A multiple-choice quiz by pottergurl427. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Margaret Mitchell

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
248,795
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1067
- -
Question 1 of 10
1. What is the heroine's first name? Hint


Question 2 of 10
2. What do Scarlett and Atlanta have in common? Hint


Question 3 of 10
3. Why is Phil angry that his parents won't allow him to join the army for another two years? Hint


Question 4 of 10
4. What prison is Ashley sent to? Hint


Question 5 of 10
5. Where was the siege Gerald told Scarlett about? Hint


Question 6 of 10
6. Who tells Scarlett, "And don't think you can lay down the load, ever. Because you can't. I know"? Hint


Question 7 of 10
7. What colors are the rooster's tail feathers that become part of Scarlett's drapery outfit? Hint


Question 8 of 10
8. Who asks her husband what Belle Watling's house is like? Hint


Question 9 of 10
9. What was the material of the petticoat Rhett had made for Mammy? Hint


Question 10 of 10
10. How old is Scarlett at the end of the novel? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : KrisInPA: 5/10
Jan 20 2024 : elon78: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the heroine's first name?

Answer: Katie

Scarlett's full name is, in fact, Katie Scarlett O'Hara, though she is better known as Scarlett.
2. What do Scarlett and Atlanta have in common?

Answer: They were both christened in the same year

Gerald always told Scarlett that Atlanta and she were the same age, but he was streching the truth. He based this on the fact that she and Atlanta were both christened in the same year.
3. Why is Phil angry that his parents won't allow him to join the army for another two years?

Answer: The war will be over by then

Phil wants to be a drummer boy in the army and is prepared to lie about his age so he can join before the war is over.
4. What prison is Ashley sent to?

Answer: Rock Island

Rock Island is decribed as a prison with terrible conditions. Ashley has the chance to leave, but turns it down because he is a gentleman.
5. Where was the siege Gerald told Scarlett about?

Answer: Drogheda

The Siege of Drogheda was in the sixteen hundreds, though Scarlett thought it was later.
6. Who tells Scarlett, "And don't think you can lay down the load, ever. Because you can't. I know"?

Answer: Grandma Fontaine

Grandma Fontaine witnessed her entire family being scalped by Indians, so she knows the pain of what Scarlett is going through.
7. What colors are the rooster's tail feathers that become part of Scarlett's drapery outfit?

Answer: Bronze and green-black

The feathers become part of her bonnet.
8. Who asks her husband what Belle Watling's house is like?

Answer: Mrs. Meade

Mr. Meade is very shocked and offers to get his wife a sedative.
9. What was the material of the petticoat Rhett had made for Mammy?

Answer: Taffeta

He has a red taffeta petticoat made for her.
10. How old is Scarlett at the end of the novel?

Answer: 28

Scarlett believes she is old, and at the time 28 was considered middle aged!
Source: Author pottergurl427

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us