FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gone With the Wind  The Book
Quiz about Gone With the Wind  The Book

Gone With the Wind - The Book Trivia Quiz


This quiz is based on the greatest and only book written by Margaret Mitchell. This test may be difficult if you haven't read the book.

A multiple-choice quiz by iheartmanga. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Margaret Mitchell

Author
iheartmanga
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
224,217
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1306
- -
Question 1 of 10
1. Scarlett stole Charles Hamilton from India Wilkes.


Question 2 of 10
2. What did Mammy compare Rhett and Scarlett to? Hint


Question 3 of 10
3. Who chauffeured Scarlett and many other ladies in Atlanta around? Hint


Question 4 of 10
4. What was name of Bonnie's pony? Hint


Question 5 of 10
5. What was Bonnie's riding habit made of? Hint


Question 6 of 10
6. What one characteristic of Will Benteen stopped him from being a complete gentleman in Scarlett's eyes? Hint


Question 7 of 10
7. Who was Careen in love with? Hint


Question 8 of 10
8. Who convinced Rhett to stop drinking as much? Hint


Question 9 of 10
9. Why did Rhett go to New Orleans every once in a while? Hint


Question 10 of 10
10. After the war, when Scarlett goes back to Tara, all their money is gone, and there is hardly any food. How are Scarlett's eyes described during that period? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Scarlett stole Charles Hamilton from India Wilkes.

Answer: False

Scarlett actually stole Charles from Honey Wilkes.
2. What did Mammy compare Rhett and Scarlett to?

Answer: mules in horse harnesses

Mammy told Scarlett that she and Rhett were mules that were proud, dressed, and pampered like horses, but were mules just the same.
3. Who chauffeured Scarlett and many other ladies in Atlanta around?

Answer: Archie

After the Civil War, Atlanta was not considered to be very safe. Archie was one of Melanie's tenants, and she asked him to drive Scarlett to her mills. Eventually, he started driving other women around too. He refused to drive Scarlett anymore after she leased convicts to work at her mills.
4. What was name of Bonnie's pony?

Answer: Mr. Butler

Bonnie's pony was named after Rhett. After the pony bucked Bonnie off and killed her, Rhett shot him.
5. What was Bonnie's riding habit made of?

Answer: blue velvet

Bonnie wanted her riding habit to be made of blue velvet to Scarlett's protest, but Rhett let Bonnie have it.
6. What one characteristic of Will Benteen stopped him from being a complete gentleman in Scarlett's eyes?

Answer: he was a poor white "cracker"

Will Benteen was a confederate soldier that stopped for care at Tara after the war. He ended up living at Tara and marrying Suellen. He was almost the perfect gentleman, but he wasn't born into a rich and respectable family which was needed to be a gentleman.
7. Who was Careen in love with?

Answer: Brent Tarleton

Careen was in love with Brent Tarleton, and after he died in the war, she joined a convent.
8. Who convinced Rhett to stop drinking as much?

Answer: Bonnie

Bonnie mentioned that Rhett smelled "nasty" after drinking, so he stopped drinking so much.
9. Why did Rhett go to New Orleans every once in a while?

Answer: he was responsible for a child

Rhett claimed he was financially responsible for a young boy in New Orleans, and he goes there to check up on him.
10. After the war, when Scarlett goes back to Tara, all their money is gone, and there is hardly any food. How are Scarlett's eyes described during that period?

Answer: like a hungry cat's eyes

During that time, Scarlett's eyes were described as slanted and wanting as a hungry cat.
Source: Author iheartmanga

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us