FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gone with the Wind The Book
Quiz about Gone with the Wind The Book

Gone with the Wind (The Book) Trivia Quiz


This is a quiz on the wonderful book 'Gone with the Wind' by Margaret Mitchell.

A multiple-choice quiz by pinkblush2. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Margaret Mitchell

Author
pinkblush2
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
61,216
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5212
Last 3 plays: sadwings (8/10), camhammer (3/10), Guest 94 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which husband of Scarlett's was Melanie Wilkes brother? Hint


Question 2 of 10
2. How many children did Scarlett have in the book? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the child Scarlett had with Charles Hamilton? Hint


Question 4 of 10
4. Who comforts Rhett after the death of his only daughter, Bonnie? Hint


Question 5 of 10
5. What does Melanie give as a donation during the Charity Ball? Hint


Question 6 of 10
6. Who gets Melanie's donation back to her? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of Scarlett's youngest sister? Hint


Question 8 of 10
8. How does Scarlett lose her and Rhett's second child? Hint


Question 9 of 10
9. What kind of company does Scarlett buy and then run? Hint


Question 10 of 10
10. What is Scarlett's first name?

Answer: (One Word, Starts with K)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : sadwings: 8/10
Feb 19 2024 : camhammer: 3/10
Feb 16 2024 : Guest 94: 5/10
Feb 10 2024 : cpcsguru: 6/10
Feb 06 2024 : purplecat: 9/10
Feb 02 2024 : Guest 176: 8/10
Jan 30 2024 : Guest 165: 7/10
Jan 29 2024 : Guest 122: 4/10
Jan 27 2024 : Guest 35: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which husband of Scarlett's was Melanie Wilkes brother?

Answer: Charles Hamilton

Scarlett married Melanie's brother, Charles Hamilton, to make Ashley jealous. Charles Hamilton died a few months after he and Scarlett were married.
2. How many children did Scarlett have in the book?

Answer: 3

Scarlett had one child with each of her husbands. Two girls and one boy.
3. What was the name of the child Scarlett had with Charles Hamilton?

Answer: Wade

This was Scarlett's first child and only boy. He is not shown in the movie, but appears often in the book.
4. Who comforts Rhett after the death of his only daughter, Bonnie?

Answer: Melanie

Melanie is the only one Rhett will let into the room and pry him away from his dead daughter.
5. What does Melanie give as a donation during the Charity Ball?

Answer: Her wedding ring

Melanie gives her ring to help the soldiers. Scarlett also throws in her ring from her marriage to Charles Hamilton.
6. Who gets Melanie's donation back to her?

Answer: Rhett

Rhett gets it back for her; he redeems it for "ten times its value".
7. What is the name of Scarlett's youngest sister?

Answer: Carreen

Carreen is the youngest sister and later becomes a nun.
8. How does Scarlett lose her and Rhett's second child?

Answer: Falls down the stairs

Scarlett becomes very ill afterwards and is laid up in bed for a few weeks wrought with fever.
9. What kind of company does Scarlett buy and then run?

Answer: Sawmill

Later Scarlett let Ashley run the sawmill. Earlier in the book Scarlett also ran Frank Kennedy's general store, but she didn't buy it, she inherited it.
10. What is Scarlett's first name?

Answer: Katie

Scarlett's father is one of the few people to call her by her true name, Katie Scarlett.
Source: Author pinkblush2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us