Quiz about John Carter of Mars 6
Quiz about John Carter of Mars 6

John Carter of Mars 6 Trivia Quiz


Questions based on 'The Master Mind of Mars'. The sixth book in E.R. Burroughs' 'John Carter of Mars Series'.

A multiple-choice quiz by awkins. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. E. R. Burroughs

Author
awkins
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,234
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
225
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the hero of this book? Hint

Borag Thung
Vad Varo
Yip Yaro
Praxton

2. Who is Ras Thavas? Hint

High Priest of Toonol
Taxidermist of Toonol
Jeddak of Toonol
Surgeon of Toonol

3. Who bought Valla Dia's body? Hint

Xoxo
Saxa
Xena
Xaxa

4. Which one is Earth? Hint

Jasoom
Rasoom
Cosoom
Barsoom

5. Who was body 4296-E-2631-H? Hint

Jal Had
Kara Vasa
Valla Dia
Hovan Du

6. Who carried out the kidnapping of Valla Dia? Hint

Jod Phur
Jal Had
Jai Alai
Vas Kamas

7. What was the profession of Gor Hajus? Hint

High Priest
Assassin
Body servant
Warrior

8. Who had half of his brain transplanted into a Great White Ape? Hint

Mu Tel
Gor Hajus
Hovan Du
Vad Varo

9. Who provided the companions with refuge in Toonol? Hint

Gor Hajus
Hovan Du
Mu Tel
Vad Varo

10. Who caused John Carter to travel to Phundahl? Hint

Vad Varo
Xaxa
Dejah Thoris
Kara Vasa


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the hero of this book?

Answer: Vad Varo

Otherwise known as Ulysses Paxton, Late Infantry Captain, U.S. Army.
2. Who is Ras Thavas?

Answer: Surgeon of Toonol

'The greatest brain on Barsoom'. He is the one who perfected the surgical techniques to swap bodies.
3. Who bought Valla Dia's body?

Answer: Xaxa

She was the Jeddara of Phundahl.
4. Which one is Earth?

Answer: Jasoom

Rasoom (Mercury), Cosoom (Venus), Barsoom (Mars).
5. Who was body 4296-E-2631-H?

Answer: Valla Dia

Princess of Duhor.
6. Who carried out the kidnapping of Valla Dia?

Answer: Jal Had

He is the Prince of Amhor.
7. What was the profession of Gor Hajus?

Answer: Assassin

He was executed after being accused of attempting to assassinate Vobis Kan, Jeddak of Toonol.
8. Who had half of his brain transplanted into a Great White Ape?

Answer: Hovan Du

His brain retained control of the ape. The ape's brain controlled his body.
9. Who provided the companions with refuge in Toonol?

Answer: Mu Tel

He is the Prince of the House of Kan.
10. Who caused John Carter to travel to Phundahl?

Answer: Kara Vasa

Beloved of Dar Tarus. She went to seek sanctuary at Helium.
Source: Author awkins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. John Carter of Mars 1 Average
2. Return of Tarzan Tough
3. John Carter of Mars 2 Average
4. The Real Tarzan Average
5. Tarzan Average
6. John Carter of Mars 5 Tough
7. John Carter of Mars 3 Tough
8. John Carter of Mars 7 Tough
9. John Carter of Mars 9 Tough
10. John Carter of Mars 4 Difficult
11. John Carter of Mars 10 Difficult

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us