Quiz about Tarzan
Quiz about Tarzan

Tarzan Trivia Quiz


This quiz is about the names Tarzan uses for animals in the books written by Edgar Rice Burroughs.

A multiple-choice quiz by lionman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. E. R. Burroughs

Author
lionman
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,484
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
683
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What does Tarzan call a male lion? Hint

numa
gamila
paco
gomangani

2. What does Tarzan call a crocodile? Hint

bolgani
wapi
gamilla
manu

3. What does Tarzan call a baby? Hint

balu
buto
pica
bara

4. What does Tarzan call a rhinocerous? Hint

ska
buto
tarmangani
horn nose

5. What does Tarzan call a Gorilla? Hint

bolgani
manu
tantor
Magilla

6. What does Tarzan call a Leopard? Hint

jad-bal-ja
sheetah
stripes
Panthera

7. What does Tarzan call a Zebra? Hint

pacco
pumba
stripes
hista

8. What does Tarzan call a female lion? Hint

numa
sheetah
sabor
lioness

9. What does Tarzan call a Native African? Hint

bolgani
tarmangani
gomangani
mangani

10. What part of Africa is Tarzan From? Hint

The West Coast
South
Central
East

11. What does Tarzan call a Monkey? Hint

mangani
manu
buto
goro

12. Who is Tarzan's Cousin? Hint

Cecil Clayton
Jonny Wiessmuller
Edgar Rice Burroughs
Gordon Scott

13. Who is Jane Porter's Father? Hint

Cole Porter
John Porter
Archimedes Q. Porter
Paul Porter

14. Who is Tarzan's Foster Mother? Hint

Jane
Kala
Mogambo
Paco

15. What does Tarzan call a Great Ape? Hint

tarmangani
manu
bolgani
mangani


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does Tarzan call a male lion?

Answer: numa

One of the most powerful of Tarzan's jungle foes, Numa is feared by all the animals except tantor.
2. What does Tarzan call a crocodile?

Answer: gamilla

Most crocodiles live up to 80 years of age and can grow up to 20 feet in length.
3. What does Tarzan call a baby?

Answer: balu

4. What does Tarzan call a rhinocerous?

Answer: buto

The rhinocerous is a large mean tempered land mammal. The horns are made of matted hair and kept sharp by rubbing them on trees or rocks.
5. What does Tarzan call a Gorilla?

Answer: bolgani

Gorillas have been made out to be fierce and dangerous animals, but are very peaceful unless provoked.
6. What does Tarzan call a Leopard?

Answer: sheetah

Leopards are very secretive creatures, hunting mostly at night.
7. What does Tarzan call a Zebra?

Answer: pacco

The baby zebra's brain is like a sponge and the mother keeps it from seeing other zebra patterns except hers by blocking them with her body.
8. What does Tarzan call a female lion?

Answer: sabor

The female lion does most of the hunting for the pride.
9. What does Tarzan call a Native African?

Answer: gomangani

A native warrior of Africa killed Kala, Tarzan's ape foster mother. Tarzan went after him for revenge.
10. What part of Africa is Tarzan From?

Answer: The West Coast

Tarzan's parents were deserted by the mutinous crew of their ship. They were killed by Kerchak the king ape.
11. What does Tarzan call a Monkey?

Answer: manu

Tarzan had a little monkey named Nikema who traveled everywhere with him.
12. Who is Tarzan's Cousin?

Answer: Cecil Clayton

Cecil Clayton was usually portrayed as a bad person in the movies. He was in reality a good guy.
13. Who is Jane Porter's Father?

Answer: Archimedes Q. Porter

Jane's father was looking for buried treasure when he met Tarzan.
14. Who is Tarzan's Foster Mother?

Answer: Kala

Kala taught Tarzan how to live in the jungle after Kerchak killed his parents.
15. What does Tarzan call a Great Ape?

Answer: mangani

Tarzan became King of the apes after killing Kerchak the great ape, during a battle for Jane Porter.
Source: Author lionman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 05 2023 : Guest 49: 5/15
Dec 29 2022 : Guest 172: 9/15

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us