Quiz about John Carter of Mars 7
Quiz about John Carter of Mars 7

John Carter of Mars 7 Trivia Quiz


Questions based on 'A Fighting Man of Mars'. The seventh book in E.R. Burroughs' 'John Carter of Mars Series'.

A multiple-choice quiz by awkins. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. E. R. Burroughs

Author
awkins
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
66,498
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
213
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the 'star' of this book? Hint

Tul Axtar
Dur An
Tan Hadron
Had Urtur

2. Whose kidnapping instigates the adventures of the protagonist of the book? Hint

Tavia
Sanoma Tora
Thuvia
Phao

3. Whom does he rescue from the green men in Xanator? Hint

Phao
Dejah Thoris
Sanoma
Tavia

4. Who is his cell mate in Tjanath? Hint

Haj Osis
Tul Axtar
Nur An
Phor Tak

5. Who is the Jeddak of Jahar? Hint

Tul Axtar
Nur An
Phor Tak
Tan Hadron

6. Who invented the disintegration weapon? Hint

Haj Osis
Tan Hadron
Phor Tak
Nur An

7. Who is Nur An's 1st love? Hint

Thuvia
Tavia
Phao
Sanoma

8. What city did the spiders guard? Hint

Jahar
U-Gor
Ghasta
Hellium

9. What is the land of the cannibals? Hint

Ghasta
U-Gor
Tjanath
Jahar

10. Who is the son of Haj Osis Jeddak of Tjanath? Hint

Nur An
Phor Tak
Carthoris
Haj Alt


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the 'star' of this book?

Answer: Tan Hadron

Tan Hadron of Hastor. His father is Had Urtur, Odwar of the 1st Umak of the Troops of Hastor.
2. Whose kidnapping instigates the adventures of the protagonist of the book?

Answer: Sanoma Tora

She is the daughter of Tor Hatan, Odwar of the 91st Umak.
3. Whom does he rescue from the green men in Xanator?

Answer: Tavia

Daughter of Kal Tavan of Tjanath.
4. Who is his cell mate in Tjanath?

Answer: Nur An

Of the city of Jahar.
5. Who is the Jeddak of Jahar?

Answer: Tul Axtar

So many distrustful Jeddaks in this series. It's amazing there is any intercity commerce at all.
6. Who invented the disintegration weapon?

Answer: Phor Tak

The scientist. He also developed the invisibility paint.
7. Who is Nur An's 1st love?

Answer: Phao

He did finally fall in love again, but realised she was his REAL love.
8. What city did the spiders guard?

Answer: Ghasta

Where Tan Hadron and Nur An were imprisoned after suffering The Death.
9. What is the land of the cannibals?

Answer: U-Gor

After being over-populated and under-farmed.
10. Who is the son of Haj Osis Jeddak of Tjanath?

Answer: Haj Alt

Haj Osis is the one who started this adventure by arranging the kidnapping of Sanoma.
Source: Author awkins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. John Carter of Mars 1 Average
2. Return of Tarzan Tough
3. John Carter of Mars 2 Average
4. The Real Tarzan Average
5. Tarzan Average
6. John Carter of Mars 5 Tough
7. John Carter of Mars 6 Tough
8. John Carter of Mars 3 Tough
9. John Carter of Mars 9 Tough
10. John Carter of Mars 4 Difficult
11. John Carter of Mars 10 Difficult

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us