Quiz about The Real Tarzan
Quiz about The Real Tarzan

The Real Tarzan Trivia Quiz


We all know Disney's version of Tarzan, but how much do know about Edgar Rice Burroughs' Tarzan?

A multiple-choice quiz by lionman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. E. R. Burroughs

Author
lionman
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
179,476
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
915
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 192 (5/10), christiebohne (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of Tarzan's foster father? Hint

Turkoz
Tublat
Thomas
Timothy

2. What type of animals raised Tarzan? Hint

Wolves
Great Apes
Hyenas
Zebras

3. Is Kala killed, and how? Hint

Yes, by disease
Yes, by an African Warrior
Yes, by lion
No, not killed

4. Terkoz was killed by Tarzan.

True
False

5. Jane's father was looking for gorillas in Africa.

True
False

6. What human language did Tarzan learn to speak first? Hint

Spanish
German
French
Russian

7. Who was Tarzan's cousin? Hint

James Cecil Clayton
William Claytin
William Cecil Clayton
Francis Clayton

8. Tublat hates Tarzan's guts.

True
False

9. How did Tublat die? Hint

By Lion
By Leopard
By Gorilla
By Tarzan

10. What was the name of Jane's handmaiden? Hint

Heather
Wendy
Esmeralda
La


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Tarzan's foster father?

Answer: Tublat

The Disney version tells us that Kerchak was Tarzan's foster father. But E.R. Burroughs wrote that it was an ape named Tublat.
2. What type of animals raised Tarzan?

Answer: Great Apes

The E. R. Burroughs books tell us that the gorilla were an enemy to Tarzan's tribe of apes.
3. Is Kala killed, and how?

Answer: Yes, by an African Warrior

The African Warrior was hunting and Kalla was the only animal that he could find. He was the son of a tribal chief whose village was in the area. (In the Disney movie, Kala is not killed.)
4. Terkoz was killed by Tarzan.

Answer: True

Terkoz had just run off with Jane and when Tarzan found them they fought for Jane and Tarzan won.
5. Jane's father was looking for gorillas in Africa.

Answer: False

Professor Porter had been treasure hunting when his party was stranded in Africa.
6. What human language did Tarzan learn to speak first?

Answer: French

The first language that Tarzan learned to speak was ape talk also known as Mangoni.
7. Who was Tarzan's cousin?

Answer: William Cecil Clayton

Disney says that Clayton was the bad guy in the story. This is not true. William Cecil Clayton truly believed he was the one to inherit the Greystoke fortune.
8. Tublat hates Tarzan's guts.

Answer: True

From the beginning Tublat wanted to kill Tarzan, but was afraid that Kalla would leave him if he did.
9. How did Tublat die?

Answer: By Tarzan

Tublat was beating on Kala and Tarzan came to her rescue.
10. What was the name of Jane's handmaiden?

Answer: Esmeralda

Esmeralda was not only Jane's handmaiden, she was also her good friend.
Source: Author lionman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 29 2022 : Guest 172: 9/10
Dec 12 2022 : Guest 192: 5/10
Dec 08 2022 : christiebohne: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. John Carter of Mars 1 Average
2. Tarzan Average
3. John Carter of Mars 2 Average
4. John Carter of Mars 3 Tough
5. John Carter of Mars 4 Difficult
6. John Carter of Mars 6 Tough
7. John Carter of Mars 7 Tough
8. John Carter of Mars 5 Tough
9. John Carter of Mars 10 Difficult
10. John Carter of Mars 9 Tough
11. Return of Tarzan Tough

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us