FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Les Miserables
Quiz about Les Miserables

Les Miserables Trivia Quiz


How much do you know about "Les Miserables"?

A multiple-choice quiz by WVbabe2008. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Victor Hugo

Author
WVbabe2008
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
216,909
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1584
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (9/10), fleur68 (2/10), Kat1982 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. What other book did Victor Hugo write? Hint


Question 2 of 10
2. What does Jean Valjean steal from the Bishop of D---? Hint


Question 3 of 10
3. Who is the father of Cosette? Hint


Question 4 of 10
4. Who is M. Madeleine? Hint


Question 5 of 10
5. What are the names of the Thénardier's two daughters? Hint


Question 6 of 10
6. Who falls madly in love with Cossette after seeing her at the Luxembourg? Hint


Question 7 of 10
7. Who "saved" Marius' father at the Battle of Waterloo? Hint


Question 8 of 10
8. Who commits suicide after finally getting the man he's hunted for almost all of his life? Hint


Question 9 of 10
9. Who get married towards the end of the book? Hint


Question 10 of 10
10. On Jean Valjean's grave marker something was written; this something says he died because he no longer had what? Hint





Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 108: 9/10
May 15 2024 : fleur68: 2/10
Apr 28 2024 : Kat1982: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What other book did Victor Hugo write?

Answer: The Hunchback of Notre Dame

Hugo wrote "The Hunchback of Notre Dame."
Leroux wrote "The Phantom of The Opera."
Dumas wrote "The Count of Monte Cristo. "
Flaubert wrote "Madame Bovary."
2. What does Jean Valjean steal from the Bishop of D---?

Answer: Silver Dinnerware

Jean Valjean gets caught with the dinerware and is taken back to the Bishop. The Bishop being kind as he is, reprimads Jean for not taking the candlesticks as well and tells the police that he gave it all to Jean.
3. Who is the father of Cosette?

Answer: Tholomèys

Tholomyès got her mother (Fantine) pregnant and then leaves her. The Thenardiers take care of Cosette and treat her like a slave until Jean Valjean takes her away from them.
4. Who is M. Madeleine?

Answer: Jean Valjean

Madeleine is one of Valjean's many identities.
5. What are the names of the Thénardier's two daughters?

Answer: Eponine and Azelma

Eponine and Azelma are the Thénardier's daughters. They get paid to take care of Cosette, but she hardly receives the same treatment as the other two.
6. Who falls madly in love with Cossette after seeing her at the Luxembourg?

Answer: Marius

Marius falls in love with Cossette over time, only to lose her and then regain her again.
7. Who "saved" Marius' father at the Battle of Waterloo?

Answer: Thénardier

Thenardier, ironically, saves him by picking his pocket and taking his identification...
8. Who commits suicide after finally getting the man he's hunted for almost all of his life?

Answer: Javert

Javet jumps into the Seine river leaving behind a note stating how he thinks the police department can be fixed.
9. Who get married towards the end of the book?

Answer: Marius and Cosette

Marius and Cosette finally get married, and then Jean Valjean makes the mistake of telling Marius about his past...
10. On Jean Valjean's grave marker something was written; this something says he died because he no longer had what?

Answer: His angel

"Il dort. Quoique le sort fut pour lui bien etrange,
"Il vivait. Il mourut quand il n'eut plus son ange.
La chose simplement d'elle-meme arriva,
Comme la nuit se fait lorsque le jour s'en va."

"He sleeps. Although his fate was very strange, he lived. He died when he had no longer his angel. The thing came to pass simply, of itself, as the night comes when day is gone."
Source: Author WVbabe2008

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us