FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Hunchback of Notre Dame
Quiz about The Hunchback of Notre Dame

Authors Quiz: The Hunchback of Notre Dame | 10 Questions


"The Hunchback of Notre Dame" is a literary masterpiece, how well do you know it?

A multiple-choice quiz by WVbabe2008. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Victor Hugo

Author
WVbabe2008
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,812
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
582
- -
Question 1 of 10
1. What other famous novel did Victor Hugo write? Hint


Question 2 of 10
2. The play Pierre Gringoire wrote for the Festival of Fools was titled what? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the young woman dancing in the square? Hint


Question 4 of 10
4. Who was crowned the Pope of Fools? Hint


Question 5 of 10
5. Who gave Quasimodo "a drink of water and a little pity", when he was on the pillory? Hint


Question 6 of 10
6. What was the last thing Esmeralda yelled as Claude Frollo was trying to rape her? Hint


Question 7 of 10
7. Who was La Chantefleurie/Sister Gudule's long lost daughter? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the King at the time of the novel? Hint


Question 9 of 10
9. What was the tragic end that Phoebus de Chateaupers met? Hint


Question 10 of 10
10. Whose bodies are found entwined in the vault at Montfaucon? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 174: 8/10
Jun 11 2024 : Guest 72: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What other famous novel did Victor Hugo write?

Answer: Les Miserables

"The Count of Monte Cristo" was written by Alexandre Dumas.
"The Phantom of The Opera" was written by Gaston Leroux.
"Madame Bovary" was written by Gustave Flaubert.
2. The play Pierre Gringoire wrote for the Festival of Fools was titled what?

Answer: The Wise Decision of Our Lady The Virgin

Sadly, the play was never preformed.
3. Who was the young woman dancing in the square?

Answer: La Esmeralda

All are characters in the book, but they rarely share any similarities.
4. Who was crowned the Pope of Fools?

Answer: Quasimodo

Quasimodo of course! He's the only one considered ugly enough to qualify.
5. Who gave Quasimodo "a drink of water and a little pity", when he was on the pillory?

Answer: La Esmeralda

Interesting, because he was on the pillory for trying to carry her off in the night.
6. What was the last thing Esmeralda yelled as Claude Frollo was trying to rape her?

Answer: A vampire! A vampire!

In a last ditch effort she calls out "A vampire, A vampire", but there is no hope, until she finds the whistle.
7. Who was La Chantefleurie/Sister Gudule's long lost daughter?

Answer: La Esmeralda

La Esmeralda, the gypsy girl who she had once held a particular hatered for.
8. Who was the King at the time of the novel?

Answer: Louis XI

Louis XI, whose order got Esmeralda captured and hung.
9. What was the tragic end that Phoebus de Chateaupers met?

Answer: He was married

Sadly, his tragic end was that he was married to Fleur-de-Lys.
10. Whose bodies are found entwined in the vault at Montfaucon?

Answer: La Esmeralda's and Quasimodo's

La Esmeralda's and Quasimodo's; "The second skeleton, which held the first one tightly in its arms was that of a man...it was clear that the man had not be hanged. He had apparently come there and died."
Source: Author WVbabe2008

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us