FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Les Miserables by Victor Hugo
Quiz about Les Miserables by Victor Hugo

"Les Miserables" by Victor Hugo Quiz


Have you read "Les Miserables" by Victor Hugo? How many times? This is a quiz for those who love this great book, and also for those who want to know more about it!

A multiple-choice quiz by marioarcadia. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Victor Hugo

Author
marioarcadia
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,260
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
863
Last 3 plays: Guest 108 (10/15), Guest 176 (3/15), Guest 175 (5/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who is the first character that appears in the book? Hint


Question 2 of 15
2. After meeting the Bishop, Jean Valjean steals a coin from a little boy. What is the boy┤s name? Hint


Question 3 of 15
3. What is the name of Fantine┤s boyfriend? Hint


Question 4 of 15
4. What is the name of the restaurant where "the surprise" is given? Hint


Question 5 of 15
5. What is the name of Madeleine┤s banker? Hint


Question 6 of 15
6. Where was Javert born? Hint


Question 7 of 15
7. What is the name of the man who is accused of being Jean Valjean? Hint


Question 8 of 15
8. What famous battle is explained in the book? Hint


Question 9 of 15
9. What is the name of the gardener who lives in "Petit Pipcus"? Hint


Question 10 of 15
10. When he first appears, where does Marius live? Hint


Question 11 of 15
11. How does Marius declare his love to Cossette? Hint


Question 12 of 15
12. What year was "Les Miserables" first released? Hint


Question 13 of 15
13. How does Javert die? Hint


Question 14 of 15
14. In the book, it is explained how some rebels fight the government in a barricade. Who was the King of France when this revolt began? Hint


Question 15 of 15
15. On which historical character is Javert based? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 108: 10/15
May 15 2024 : Guest 176: 3/15
May 07 2024 : Guest 175: 5/15
May 03 2024 : Guest 152: 8/15
Apr 25 2024 : Guest 173: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the first character that appears in the book?

Answer: Bishop Myriel

The first chapter of the book talks about the life of Charles Franšois Bienvenu Myriel, Bishop of Digne.
2. After meeting the Bishop, Jean Valjean steals a coin from a little boy. What is the boy┤s name?

Answer: Gervais

The last criminal action of Jean Valjean is this crime. After that, the deep change in his soul begins.
3. What is the name of Fantine┤s boyfriend?

Answer: Tholomyes

Tholomyes appears as Fantine┤s boyfriend in "A Double Quartette" chapter, and he is the father of Cossette.
4. What is the name of the restaurant where "the surprise" is given?

Answer: Bombarde

This is the tavern where Tholomyes and his friends abandon the girls (Fantine and her friends).
5. What is the name of Madeleine┤s banker?

Answer: Lafitte

Lafitte was an important banker and politician of the French 19th century, and his name also appears in "The Count of Monte Cristo".
6. Where was Javert born?

Answer: In a prison

Javert was born in a prison and decided to fight the crime that he saw since he was little.
7. What is the name of the man who is accused of being Jean Valjean?

Answer: Champmathieu

Champmathieu is accused but declared not guilty when Madeleine assures that he himself is Jean Valjean.
8. What famous battle is explained in the book?

Answer: Waterloo

The battle of Waterloo is thoroughly explained in "Les Miserables"; it was the last battle of Napoleon.
9. What is the name of the gardener who lives in "Petit Pipcus"?

Answer: Fauchelevent

Fauchelevent is the one who allows Valjean and Cossette to remain undiscovered in this monastery.
10. When he first appears, where does Marius live?

Answer: In his grandfather's house

Before knowing that his father was a colonel of Napoleon, Marius lives with his grandfather, not knowing the truth of his family.
11. How does Marius declare his love to Cossette?

Answer: With a notebook

Marius explains his feelings in one sweetheart message, in the chapter named "A heart under a stone".
12. What year was "Les Miserables" first released?

Answer: 1862

The 15th of May 1862, this great book was first released in Paris, and was sold out in a few hours.
13. How does Javert die?

Answer: He commits suicide

When Javert is freed by Valjean, he cannot understand it and throws himself into the Seine river.
14. In the book, it is explained how some rebels fight the government in a barricade. Who was the King of France when this revolt began?

Answer: Louis Philippe

Louis Philippe d'Orleans is the King of France when the revolt starts; he governed through the years 1830-1848.
15. On which historical character is Javert based?

Answer: Vidocq

Javert is based on the policemen Vidocq, very famous for being a criminal in his youth.
Source: Author marioarcadia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us