FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Les Miserables Obscure Characters
Quiz about Les Miserables Obscure Characters

Les Miserables Obscure Characters Quiz


The main characters of Les Miserables are known , of course. But here are less-known ones. Most of them are more recognizable if you have read the book, but some are spoken of in the musical.

A multiple-choice quiz by Pynotte. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Victor Hugo

Author
Pynotte
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,249
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
2090
- -
Question 1 of 15
1. We'll start off with the Friends of the ABC: he writes poems, he's timid but courageous, and he plays the flute. Hint


Question 2 of 15
2. He is, according to Hugo, the center of the Friends, he helps Marius with lodging when Marius joins the group. Hint


Question 3 of 15
3. He's the drinker of the group, the sceptic, totally ugly, and he respects, loves and reveres Enjolras. Hint


Question 4 of 15
4. He's 25, bald, and unlucky. He's also known as Bossuet, but his real last name is this. Hint


Question 5 of 15
5. He's 23, studies medicine, and he has the habit of touching his nose with his cane. Hint


Question 6 of 15
6. He studies law, he's 22, handsome, rich, serious, and is probably the best known of the ABC, apart from Marius. Hint


Question 7 of 15
7. OK, now with the others. In Montreuil-sur-Mer, he's sort of an enemy to Jean Valjean, but the latter saves him from certain death when he is crushed by a cart. Hint


Question 8 of 15
8. He is the arrogant man that calls for Javert to arrest Fantine after she hits him. Hint


Question 9 of 15
9. She is the sister of Eponine, daughter to the Thenardier Hint


Question 10 of 15
10. Now, a few questions about Patron-Minette, the gang of Thenardier. Who is the colossus of the group, strong as an ox. Hint


Question 11 of 15
11. He always hides in shadows, throws his voice, and never lets his face be seen. Hint


Question 12 of 15
12. He is the only black man mentionned in Les Miserables, but he doesn't take part in the action, really, he is just mentioned. Hint


Question 13 of 15
13. He is young, sadistic, kind of makes me think of Alex in 'A Clockwork Orange'. He always carries a cane hiding a dagger. Hint


Question 14 of 15
14. He is the maternal grandfather of Marius. Hint


Question 15 of 15
15. He is the gardener in the Petit-Picpus convent; he helps Jean Valjean by misleading the nuns into thinking Valjean is his brother, and thus helps Cosette get an education. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. We'll start off with the Friends of the ABC: he writes poems, he's timid but courageous, and he plays the flute.

Answer: Jean Prouvaire

2. He is, according to Hugo, the center of the Friends, he helps Marius with lodging when Marius joins the group.

Answer: Courfeyrac

3. He's the drinker of the group, the sceptic, totally ugly, and he respects, loves and reveres Enjolras.

Answer: Grantaire

4. He's 25, bald, and unlucky. He's also known as Bossuet, but his real last name is this.

Answer: Lesgles

5. He's 23, studies medicine, and he has the habit of touching his nose with his cane.

Answer: Joly

6. He studies law, he's 22, handsome, rich, serious, and is probably the best known of the ABC, apart from Marius.

Answer: Enjolras

7. OK, now with the others. In Montreuil-sur-Mer, he's sort of an enemy to Jean Valjean, but the latter saves him from certain death when he is crushed by a cart.

Answer: Fauchelevent

8. He is the arrogant man that calls for Javert to arrest Fantine after she hits him.

Answer: Bamatabois

9. She is the sister of Eponine, daughter to the Thenardier

Answer: Azelma

10. Now, a few questions about Patron-Minette, the gang of Thenardier. Who is the colossus of the group, strong as an ox.

Answer: Gueulemer

11. He always hides in shadows, throws his voice, and never lets his face be seen.

Answer: Claquesous

12. He is the only black man mentionned in Les Miserables, but he doesn't take part in the action, really, he is just mentioned.

Answer: Homere Hogu

13. He is young, sadistic, kind of makes me think of Alex in 'A Clockwork Orange'. He always carries a cane hiding a dagger.

Answer: Montparnasse

14. He is the maternal grandfather of Marius.

Answer: M. Gillenormand

15. He is the gardener in the Petit-Picpus {convent;} he helps Jean Valjean by misleading the nuns into thinking Valjean is his brother, and thus helps Cosette get an education.

Answer: Fauchelevent

Source: Author Pynotte

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us