FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Les Amis of Les Miserables
Quiz about Les Amis of Les Miserables

Les Amis of Les Miserables Trivia Quiz


Test your knowledge in this 'who's who?' quiz about everybody's favourite rebel students from Victor Hugo's "Les Misérables".

A multiple-choice quiz by daae_proctor. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Victor Hugo

Author
daae_proctor
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
223,373
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
496
- -
Question 1 of 10
1. Who is a hypochondriac? Hint


Question 2 of 10
2. Who gives Marius a hand with lodgings? Hint


Question 3 of 10
3. Who doesn't care about the Amis' cause? Hint


Question 4 of 10
4. Whose nickname is 'Jehan'? Hint


Question 5 of 10
5. Who enjoys spending money? Hint


Question 6 of 10
6. Who doesn't care about women? Hint


Question 7 of 10
7. Who thinks that the outside world is just as important as France? Hint


Question 8 of 10
8. Who saves Marius from being struck off the roll at Law School? Hint


Question 9 of 10
9. Who is the guide of Les Amis? Hint


Question 10 of 10
10. Who inherits the title of Baron? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is a hypochondriac?

Answer: Joly

"Joly was a youthful malade imaginaire. Such medicine as he had learned had made him more a patient than a doctor. At twenty-three he considered himself a chronic invalid and he spent his life inspecting his tongue in the mirror." - Book Four, Chapter I, 'A group which nearly became historic'.
2. Who gives Marius a hand with lodgings?

Answer: Courfeyrac

"Courfeyrac got into the cab and directed the driver to the Hôtel de la Porte Saint-Jacques. By the evening Marius was installed in that hotel, in a room next to Courfeyrac's own." - Book Four, Chapter II, 'A funeral oration'.
3. Who doesn't care about the Amis' cause?

Answer: Grantaire

"Such words and phrases as 'rights of the people', 'rights of man', 'the social contract', 'the French revolution', republic, democracy, humanity, civilization, religion, progress, came very near to meaning nothing whatever to Grantaire, who merely smiled at them." - Book Four, Chapter I, 'A group which nearly became historic'.
4. Whose nickname is 'Jehan'?

Answer: Prouvaire

"Jean Prouvaire was a shade more soft-hearted than Combeferre. He called himself Jehan, with the touch of fantasy that characterized the profound and widespread impulse of that time, which has given rise to our most necessary study of the middle ages." - Book Four, Chapter I, 'A group which nearly became historic'.
5. Who enjoys spending money?

Answer: Bahorel

"[Bahorel] squandered a fairly large allowance in idleness, something of the order of three thousand francs." - Book Four, Chapter I, 'A group which nearly became historic'.
6. Who doesn't care about women?

Answer: Enjolras

"[Enjolras] was austere, seeming not to be aware of the existence on earth of a creature called woman." - Book Four, Chapter I, 'A group which nearly became historic'.
7. Who thinks that the outside world is just as important as France?

Answer: Feuilly

"In that youthful circle of Utopians, which was concerned principally with France, [Feuilly] stood for the world outside, specializing in Greece, Poland, Hungary, Romania and Italy." - Book Four, Chapter I, 'A group which nearly became historic'.
8. Who saves Marius from being struck off the roll at Law School?

Answer: Bossuet

"'And so, when Blondeau, having dipped his pen in the ink and gazing with beady eyes round the assembly repeated for the third time, "Marius Pontmercy," I answered, "Present!" In consequence of which you were not struck off,' [said Bossuet]." - Book Four, Chapter II, 'A funeral oration'.
9. Who is the guide of Les Amis?

Answer: Combeferre

"Enjolras was the leader, Combeferre the guide and Courfeyrac the centre." - Book Four, Chapter I, 'A group which nearly became historic'.
10. Who inherits the title of Baron?

Answer: Marius

"'For my son. The Emperor created me a baron on the field of Waterloo. Since the Restoration has refused me this title, paid for with my blood, my son will adopt it and bear it,' [wrote Colonel Baron Pontmercy]." - Book Four, Chapter I, 'A group which nearly became historic'.
Source: Author daae_proctor

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us