FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Louis LAmours Sackett Clan
Quiz about Louis LAmours Sackett Clan

Louis L'Amour's Sackett Clan Trivia Quiz


Are you a Sackett fan; how much do you know about the Clan?

A multiple-choice quiz by fourbye. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Louis L'Amour

Author
fourbye
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
323,062
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
315
Last 3 plays: Desimac (7/10), Guest 24 (10/10), Kleeann (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Why did Orrin and Tyrel Sackett decide to go west? Hint


Question 2 of 10
2. Which Sackett was a flatland Sackett? Hint


Question 3 of 10
3. What were the twin Sacketts named? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first Sackett born in North America? Hint


Question 5 of 10
5. Why did Barnabus decide to leave England and go to the New World? Hint


Question 6 of 10
6. What is "The Empty"? Hint


Question 7 of 10
7. Which Sackett had a racing mule? Hint


Question 8 of 10
8. How did William Tell meet his wife? Hint


Question 9 of 10
9. What animal did Jubal have to kill to protect his wife? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the ship that brought Barnabus Sackett to the new world? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 04 2024 : Desimac: 7/10
Mar 25 2024 : Guest 24: 10/10
Mar 22 2024 : Kleeann: 10/10
Mar 06 2024 : Guest 204: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Why did Orrin and Tyrel Sackett decide to go west?

Answer: Tyrel to avoid getting arrested, and Orrin followed.

Tyrel shot the last Higgans, ending the feud, but he didn't want his cousin, the sheriff, to try to arrest him. Told in "The Daybreakers".
2. Which Sackett was a flatland Sackett?

Answer: Parmalee

When the Sacketts first arrived in the new world, they tended to prefer the mountains, but a few lived in the lowlands, called flatland Sacketts. Revealed in "The Sackett Brand".
3. What were the twin Sacketts named?

Answer: Logan and Nolan

Logan and Nolan were Clinch Mountain Sacketts, known to be kind of wild. Revealed in "The Sackett Brand".
4. Who was the first Sackett born in North America?

Answer: Kin Ring

He was born on an animal skin in the middle of an Indian fight as told in "To The Far Blue Mountains.
5. Why did Barnabus decide to leave England and go to the New World?

Answer: To escape a Queen's warrent.

The story of how Barnabus came to North America is told in "Sackett's Land" and continued in "To The Far Blue Mountains".
6. What is "The Empty"?

Answer: The Talon Ranch

The Empty was so called for the brand "MT", that stood for Em Talon, a Sackett that married Talon, told about in "Ride The Dark Trail".
7. Which Sackett had a racing mule?

Answer: Lando

He bred him to race because no one believed a mule could beat a horse. As told in "Lando".
8. How did William Tell meet his wife?

Answer: he found her on a mountain

She and her grandfather got lost looking for gold, then her grandfather died. This story is told in "Sackett".
9. What animal did Jubal have to kill to protect his wife?

Answer: a mammoth

The Indians told him "once they were many, but now they are gone." This story is told in "Jubal Sackett".
10. What was the name of the ship that brought Barnabus Sackett to the new world?

Answer: The Abigail

It was his own ship earned by trading in the new world, named for his wife as told in "Sackett's Land".
Source: Author fourbye

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Louis L'Amour's "The Sacketts" Average
2. The Sacketts Average
3. The Outlaws of Mesquite Tough
4. A Night in Shining L'Amour Average
5. Louis Lamour Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us