FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Creepiness That Is Dreamwatcher
Quiz about The Creepiness That Is Dreamwatcher

The Creepiness That Is "Dreamwatcher" Quiz


A quiz about Theodore Roszak's psychological thriller "Dreamwatcher". Warning - Spoilers!

A multiple-choice quiz by 007girl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. R

Author
007girl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,591
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
130
- -
Question 1 of 10
1. When the book begins, whose dream is Deirdre in? Hint


Question 2 of 10
2. Where do Mother Constancia and Ripley work? Hint


Question 3 of 10
3. Where does Laney first meet Moray? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the book Moray gives to Laney? Hint


Question 5 of 10
5. How does Costello keep Devane from telling Deirdre the truth about the Devane Clinic? Hint


Question 6 of 10
6. What form does Moray use to haunt Mother Constancia's dreams? Hint


Question 7 of 10
7. Where is Deirdre when Devane is murdered? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the first person to whom Laney tells her dreams about in detail? Hint


Question 9 of 10
9. Who kills Costello and Moray? Hint


Question 10 of 10
10. When the book ends, Deirdre and Mother Constancia are discussing an object that was key in taking down Moray. What was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When the book begins, whose dream is Deirdre in?

Answer: Laney's

Deirdre constantly monitors her daughter's dreams for signs of the Black Dreams that destroyed her husband.
2. Where do Mother Constancia and Ripley work?

Answer: Casa Libertad

Mother Constancia is a social reformer and nun who has been chastized for being too outgoing.
3. Where does Laney first meet Moray?

Answer: The beach

Costello and Shawsing tell Moray to make a connection with Laney so they can blackmail Deirdre later if need be. Laney doesn't know who Moray, or "Richard", is, until it's too late.
4. What is the name of the book Moray gives to Laney?

Answer: The Blood Club

"The Blood Club" gives Moray a connection with which to enter Laney's dreams. The sewer babies are featured prominently, as they are in another book by Roszak called "Flicker".
5. How does Costello keep Devane from telling Deirdre the truth about the Devane Clinic?

Answer: Costello threatens to tell Deirdre why Peter got black dreams

Devane cares for Deirdre like a daughter and can't bear to see her hurt.
6. What form does Moray use to haunt Mother Constancia's dreams?

Answer: A spider

When Constancia was a girl her aunt made her beleive that her mortal enemy could become a spider. The idea stuck with Constancia for life.
7. Where is Deirdre when Devane is murdered?

Answer: In his dreams

Being in Devane's dreams when he died sent Deirdre into a coma. Ripley saved her life by giving her CPR, but was unable to stop her from going comatose.
8. Who is the first person to whom Laney tells her dreams about in detail?

Answer: Ripley

Laney tries to tell her aunt Meg about her dreams, but Meg gets scared and makes her stop. Meg calls Ripley, who forces Laney to tell her everything about her dreams in vivid detail.
9. Who kills Costello and Moray?

Answer: Smitty

In a truly shocking twist, Smitty reveals himself to be Devane's first dreamwatcher and shoots Costello and Moray before attempting to kill himself.
10. When the book ends, Deirdre and Mother Constancia are discussing an object that was key in taking down Moray. What was it?

Answer: Mother Constancia's necklace

"Two Gods, one necklace." Thanks for playing!
Source: Author 007girl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us