FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Dice Man by Luke Rhinehart
Quiz about The Dice Man by Luke Rhinehart

'The Dice Man' by Luke Rhinehart Quiz


This is a quiz about the revolutionary book by Luke Rhinehart, 'The Dice Man'; it's about a bored psychiatrist who adopts the random whim of the dice as his way of live.

A multiple-choice quiz by campbaron. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. R

Author
campbaron
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,163
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
169
- -
Question 1 of 10
1. What colour are Luke's dice? Hint


Question 2 of 10
2. What are the names of Luke's children? Hint


Question 3 of 10
3. In one of the best chapters, Dr Mann hosts a party at his residence which Luke attends. He selects 6 different personalities for the duration of the night, which he adopts for 10 minute intervals. Gentle Jesus, Honest Dice Man and uninhibited sex maniac are 3 of them. Which were 2 of the other 3? Hint


Question 4 of 10
4. On what date does the first dice decision take place? Hint


Question 5 of 10
5. What professional organisation was Luke expelled from? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these was not at any time a patient of Luke's? Hint


Question 7 of 10
7. What hospital did Luke work at twice weekly? Hint


Question 8 of 10
8. Which chemical was used to poison Frank Osterflood? Hint


Question 9 of 10
9. How many patients escaped from the mental hospital in the theatre coup? Hint


Question 10 of 10
10. The book finishes with Luke hanging from a cliff while being pursued by the FBI. What does he see on the ledge from which he is hanging? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What colour are Luke's dice?

Answer: Green

He makes all his decisions with the roll of his green dice and integrates certain unorthodox options in an attempt to destroy his personality.
2. What are the names of Luke's children?

Answer: Larry and Evie

The sequel, entitled "The Search for the Dice Man", focuses on the life of Larry.
3. In one of the best chapters, Dr Mann hosts a party at his residence which Luke attends. He selects 6 different personalities for the duration of the night, which he adopts for 10 minute intervals. Gentle Jesus, Honest Dice Man and uninhibited sex maniac are 3 of them. Which were 2 of the other 3?

Answer: Mute moron and leftist agitator

In this hilarious chapter, Luke spends a lot of time as the mute moron, dribbling as people try to ask him questions.
4. On what date does the first dice decision take place?

Answer: 13th August 1968

He also leaves his family on this date in a future dice decision.
5. What professional organisation was Luke expelled from?

Answer: AMA

Luke resigned from PANY (Psychoanalysts' Association of New York) and was not expelled despite attempts to oust him.
6. Which of these was not at any time a patient of Luke's?

Answer: Jake Ecstein

Jake Ecstein was Luke's closest friend and colleague, and was also Luke's therapist for a short while.
7. What hospital did Luke work at twice weekly?

Answer: Queensborough State

This was where he started therapy with Eric Cannon.
8. Which chemical was used to poison Frank Osterflood?

Answer: Strychnine

Strychnine is an alkaloid extract obtained from the dried ripe seeds of Strychnos nux vomica, a small tree of the East Indies. Strychnine is still in limited use today as a bird, mammal, and insect control agent. Poor Frank!
9. How many patients escaped from the mental hospital in the theatre coup?

Answer: 33

38 attempted to escape, but only 33 made it after dancing on stage in their dressing gowns.
10. The book finishes with Luke hanging from a cliff while being pursued by the FBI. What does he see on the ledge from which he is hanging?

Answer: Strawberries

A black mouse and a white mouse are eating away at the vine from which he is hanging. He suddenly notices a cluster of luscious ripe strawberries in front of him. As at the time there was not already a quiz about this book on this very broad database, I can only assume the dice told other people not to create one!
Source: Author campbaron

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us