FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Lord Peter Wimsey Mystery Series
Quiz about The Lord Peter Wimsey Mystery Series

The "Lord Peter Wimsey" Mystery Series Quiz


This is a quiz on the "Lord Peter Wimsey" series of mystery books written by Dorothy L. Sayers. I give you info on the book and you name the title of the book. Warning: Spoilers!

A multiple-choice quiz by broncosfans. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Dorothy L. Sayers

Author
broncosfans
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
246,375
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
644
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. This book was the first installment in the series. Wimsey finds a naked body in a bathtub. Joseph Chamberlain is the dead body. Julian Freke is the murderer. What book am I describing? Hint


Question 2 of 10
2. This wonderful book introduced Harriet Vane for the first time. She was accused of poisoning her boyfriend. Wimsey tries to prove her innocent and eventually falls for her. What book is this? Hint


Question 3 of 10
3. In this book Wimsey shows off his talent for bell ringing and he gets stranded in East Anglia. How many lives do cats have? Well that will help you in your answer. Can you name this book? Hint


Question 4 of 10
4. An artist is murdered in this book. Wimsey acts out the possible events with friends on the police force to help solve the mystery. There are many possible suspects because the victim is disliked. A little girl is interrogated. What is the name of this book? Hint


Question 5 of 10
5. This book is one of my favorite books ever. In this book Wimsey poses as a copy-writer at "Pym's Publicity". Cocaine plays a part in this story about the death of Victor Dean. Wimsey also poses as Harlequin for the delight of a Dian de Momerie. He also shows off his cricket talents during an office cricket game. What wonderful book am I describing? Hint


Question 6 of 10
6. In this book ninety-year-old General Fentiman died at the Bellona club. What time he died was important because it determined where his half-million pound inheritance would go. The mystery of how a telephone was fixed without a repairman played a part in this mystery. What book am I talking about? Hint


Question 7 of 10
7. This book mainly occurs at the Oxford University. At the end of the book Wimsey proposes to Harriet Vane. Vane tries to solve the mystery of horrible pranks happening to students and herself during her return for her school reunion. What is the name of this book? Hint


Question 8 of 10
8. In ________, Wimsey and Vane go on their honeymoon only to find a dead body in the cellar of their new cottage. Six hundred pounds were found in the dead man's pockets. A man named Puffet appeared in this novel. What book am I describing? Hint


Question 9 of 10
9. In this book Wimsey finds an old woman dead "A trifle sooner than expected". There didn't seem to be a possible solution until Wimsey came up with the idea of an air bubble being injected into a major vein which could cause a blood clot. In this book Bertha Gotobed is found dead in a forest. What book am I talking about? Hint


Question 10 of 10
10. In this book Wimsey's brother, The Duke of Denver, is accused of murdering Wimsey's brother-in-law-to-be. Lady Mary, Wimsey's sister, admits to murdering her fiance, Dennis. Neither Mary or the Duke of Denver is convicted of murder. What book is this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 23 2024 : Guest 73: 9/10
Apr 14 2024 : Guest 171: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This book was the first installment in the series. Wimsey finds a naked body in a bathtub. Joseph Chamberlain is the dead body. Julian Freke is the murderer. What book am I describing?

Answer: Whose Body?

One of the better installments in the series, even though they're all great. This book was originally published in 1923 as a hardcover.
2. This wonderful book introduced Harriet Vane for the first time. She was accused of poisoning her boyfriend. Wimsey tries to prove her innocent and eventually falls for her. What book is this?

Answer: Strong Poison

Wimsey begins to court Vane in this book. This book was originally published in 1930.
3. In this book Wimsey shows off his talent for bell ringing and he gets stranded in East Anglia. How many lives do cats have? Well that will help you in your answer. Can you name this book?

Answer: The Nine Tailors

Wimsey helps out the town by ringing bells for them when one of the other bell ringers drops out. The New York Post called it "One of the best mysteries obtainable in the world today". "The Nine Tailors" was first published in 1934.
4. An artist is murdered in this book. Wimsey acts out the possible events with friends on the police force to help solve the mystery. There are many possible suspects because the victim is disliked. A little girl is interrogated. What is the name of this book?

Answer: The Five Red Herrings

There are twenty nine chapters in this book that was first published in 1931. "The Five Red Herrings" was originally released as "Suspicious Characters".
5. This book is one of my favorite books ever. In this book Wimsey poses as a copy-writer at "Pym's Publicity". Cocaine plays a part in this story about the death of Victor Dean. Wimsey also poses as Harlequin for the delight of a Dian de Momerie. He also shows off his cricket talents during an office cricket game. What wonderful book am I describing?

Answer: Murder Must Advertise

WOW! What a great book. This is, in my opinion, Dorothy L. Sayers' best book ever and if you could, I would like your opinion on that too. But anyway... Wimsey earns his own paycheck in this book and begins to gain a different view on life. This book was first published in 1933.
6. In this book ninety-year-old General Fentiman died at the Bellona club. What time he died was important because it determined where his half-million pound inheritance would go. The mystery of how a telephone was fixed without a repairman played a part in this mystery. What book am I talking about?

Answer: The Unpleasantness at the Bellona Club

"The Unpleasantness at the Bellona Club" was first published in 1928.
7. This book mainly occurs at the Oxford University. At the end of the book Wimsey proposes to Harriet Vane. Vane tries to solve the mystery of horrible pranks happening to students and herself during her return for her school reunion. What is the name of this book?

Answer: Gaudy Night

More of a psychological mystery book, "Gaudy Night" is mainly solved by Harriet Vane. Wimsey's nephew makes an appearance in this book. "Gaudy Night" was originally published in 1936.
8. In ________, Wimsey and Vane go on their honeymoon only to find a dead body in the cellar of their new cottage. Six hundred pounds were found in the dead man's pockets. A man named Puffet appeared in this novel. What book am I describing?

Answer: Busman's Honeymoon

Sayers wrote this as a follow-up to "Gaudy Night" because fans were wondering what happened to Wimsey and Vane after they got married. This book was first published in 1937.
9. In this book Wimsey finds an old woman dead "A trifle sooner than expected". There didn't seem to be a possible solution until Wimsey came up with the idea of an air bubble being injected into a major vein which could cause a blood clot. In this book Bertha Gotobed is found dead in a forest. What book am I talking about?

Answer: Unnatural Death

"Unnatural Death" was originally published in 1927.
10. In this book Wimsey's brother, The Duke of Denver, is accused of murdering Wimsey's brother-in-law-to-be. Lady Mary, Wimsey's sister, admits to murdering her fiance, Dennis. Neither Mary or the Duke of Denver is convicted of murder. What book is this?

Answer: Clouds of Witness

A very exciting book that involves communists, lovers and exciting stuff like that. First Published in 1927. By the way, The Pythagorean Theorem is a math formula which is: A squared + B squared= C squared. Hope you enjoyed this quiz on the best mystery author of all time.
Source: Author broncosfans

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us