FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dorothy L Sayers Characters
Quiz about Dorothy L Sayers Characters

Dorothy L. Sayers Characters Trivia Quiz


I love the Lord Peter Wimsey books by Dorothy L. Sayers, and she's created some great characters. These questions are all about characters other than Lord Peter. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Lucy_Girl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Dorothy L. Sayers

Author
Lucy_Girl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
125,020
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
904
Last 3 plays: Guest 171 (9/10), Guest 73 (7/10), Ampelos (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which of these books does Gerald, who is the Duke of Denver and Lord Peter's brother, feature most prominently? Hint


Question 2 of 10
2. "Strong Poison", "Have His Carcass", and "Gaudy Night". Who (besides Lord Peter and Bunter) features *very* prominently in all of these books? Hint


Question 3 of 10
3. In "Strong Poison", Inspector Parker, one of Lord Peter's good friends, confesses that he has a crush on Mary. Who is Mary? Hint


Question 4 of 10
4. One of the characters in "Murder Must Advertise" is Miss Parton, who works at Pym's Publicity, Ltd. What is her job? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of Lord Peter's first love? (Hint: He mentions her occasionally, but their love affair is never actually described in any of the books.) Hint


Question 6 of 10
6. Who turns out to be the "Poison-Pen" in "Gaudy Night"?

Answer: (First name only)
Question 7 of 10
7. Who is the murderer of the unidentified body in "Whose Body?"? Hint


Question 8 of 10
8. What is Bunter's hobby? Hint


Question 9 of 10
9. Which character is introduced in "Unnatural Death", and is a great help to Lord Peter in some of the books following that? Hint


Question 10 of 10
10. In "Murder Must Advertise", who kills Victor Dean? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 14 2024 : Guest 171: 9/10
Apr 07 2024 : Guest 73: 7/10
Apr 02 2024 : Ampelos: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which of these books does Gerald, who is the Duke of Denver and Lord Peter's brother, feature most prominently?

Answer: Clouds of Witness

Gerald is suspected of murdering his sister Mary's fiancÚ. But Lord Peter saves the day by unraveling the case.
2. "Strong Poison", "Have His Carcass", and "Gaudy Night". Who (besides Lord Peter and Bunter) features *very* prominently in all of these books?

Answer: Harriet Vane

In "Strong Poison", Harriet is accused of murdering her former lover, Phillip. Lord Peter solves the case and clears her name, however, and proposes to her, but she refuses. Then, in "Have His Carcass", Harriet discovers a dead body while out for a stroll.

She and Lord Peter crack a perplexing code and solve the case. Lord Peter propses frequently in this one, as well, but Harriet refuses each time. Finally, in "Gaudy Night" they work a case involving anonymous, threatening letters. He pops the question at the end, and she finally says yes. "Busman's Honeymoon" is about their honeymoon.

There has also been a partially-finished manuscript that Dorothy L. Sayers began about Peter and Harriet's married life after "Busman's Honeymoon", which was completed by Jill Walsh and published in 2001.

It's called "Thrones, Dominations", and is an excellent book.
3. In "Strong Poison", Inspector Parker, one of Lord Peter's good friends, confesses that he has a crush on Mary. Who is Mary?

Answer: Lord Peter's sister

Inspector Parker says that he's liked her for a long time, but he was too afraid to tell her. Lord Peter responds by saying that if Parker doesn't tell her, he himself will.
4. One of the characters in "Murder Must Advertise" is Miss Parton, who works at Pym's Publicity, Ltd. What is her job?

Answer: Typist

Miss Parton is one of the typists at Pym's.
5. What was the name of Lord Peter's first love? (Hint: He mentions her occasionally, but their love affair is never actually described in any of the books.)

Answer: Barbara

Lord Peter tells Harriet about her, and occasionally, in some of the books, he says things like, "Ah, Barbara, I suppose you fancied someone else."
6. Who turns out to be the "Poison-Pen" in "Gaudy Night"?

Answer: Annie

Annie is one of the scouts at Shrewsbury College (invented by Sayers) at Oxford University. Near the end, when Lord Peter accuses her, she admits that she did it.
7. Who is the murderer of the unidentified body in "Whose Body?"?

Answer: Sir Julian Freke

Sir Julian killed the man, dumped his body in another guy's bathtub, and put a gold pince-nez on the body's nose.
8. What is Bunter's hobby?

Answer: Photography

Lord Peter often uses Bunter to take pictures of crime scenes.
9. Which character is introduced in "Unnatural Death", and is a great help to Lord Peter in some of the books following that?

Answer: Miss Climpson

Miss Climpson is an elderly lady who does a lot of undercover investigating for Lord Peter, and is FOND of ITALICS in SPEAKING and WRITING!
10. In "Murder Must Advertise", who kills Victor Dean?

Answer: Mr. Tallboy

Victor Dean was blackmailing Tallboy, who was involved in the dope traffic. Thank you for playing my quiz. :-)
Source: Author Lucy_Girl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us