FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lord Peter Wimsey 1
Quiz about Lord Peter Wimsey 1

Lord Peter Wimsey 1 Trivia Quiz


This is intended as an easy introduction to the Lord Peter Wimsey stories by Dorothy L. Sayers.

A multiple-choice quiz by mnbates. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Dorothy L. Sayers

Author
mnbates
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
103,684
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1340
Last 3 plays: PosterMeerkat (10/10), Guest 46 (6/10), Guest 73 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which was the first Lord Peter Wimsey novel? Hint


Question 2 of 10
2. What is Lord Peter's full name? Hint


Question 3 of 10
3. Which novel deals with bell ringing? Hint


Question 4 of 10
4. Which novel deals with a holiday in Scotland? Hint


Question 5 of 10
5. In which novel does Lord Peter play a game of cricket? Hint


Question 6 of 10
6. What is Lord Peter's brother's name? Hint


Question 7 of 10
7. What is Lord Peter's butler/valet called? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of Lord Peter's fiancee/wife? Hint


Question 9 of 10
9. Which university did Lord Peter attend? Hint


Question 10 of 10
10. What title does Lord Peter's brother hold? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : PosterMeerkat: 10/10
May 04 2024 : Guest 46: 6/10
Apr 28 2024 : Guest 73: 9/10
Apr 14 2024 : Guest 171: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which was the first Lord Peter Wimsey novel?

Answer: Whose Body?

Dorothy Sayers was an early Oxford graduate who had been an advertising copywriter before her success in 1924 with Lord Peter Wimsey. By 1936 she had abandoned the stories in favour of her
religious fiction.
2. What is Lord Peter's full name?

Answer: Peter Death Bredon Wimsey

He sometimes masqueraded as Death Bredon!
3. Which novel deals with bell ringing?

Answer: "Nine Tailors"

Each novel tended to have a strong central theme accurately
researched, and, on occasion experienced, by Dorothy L. Sayers.
4. Which novel deals with a holiday in Scotland?

Answer: "Five Red Herrings"

Some would argue that this is boring, owing to detailed information about train timetables, etc.; I would disagree.
5. In which novel does Lord Peter play a game of cricket?

Answer: "Murder Must Advertise"

It would have been interesting to have Lord Peter face the
bowling of A.J. Raffles, the noted gentleman thief and literary
cricketer (from the stories by E.W. Hornung).
6. What is Lord Peter's brother's name?

Answer: Gerald

His brother, called a fat-headed booby, appears in "Clouds of Witness"
and is mentioned in several other stories.
7. What is Lord Peter's butler/valet called?

Answer: Bunter

Mervyn is an invaluable assistant to Lord Peter. An expert on photography and other topics, he is the detective equivalent of P.G. Wodehouse's "Jeeves".
8. What is the name of Lord Peter's fiancee/wife?

Answer: Harriet

Harriet Vane was played, most notably, by Harriet Walter in the
Edward Petherbridge series. Helen is the name of Gerald's wife,
Barbara is an early acquaintance of Lord Peter's, and Honoria is
his mother.
9. Which university did Lord Peter attend?

Answer: Oxford

Balliol College: School of Modern History, according to his biography.
10. What title does Lord Peter's brother hold?

Answer: Duke of Denver

The title was inherited on the death of his father.
Source: Author mnbates

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us