FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wizard Rules
Quiz about Wizard Rules

Wizard Rules Trivia Quiz


This quiz tests how well you know the wizard rules that Zedd, Richard, and other wizards apply to their life. Rules 1-10. Which rule applies to each scenario? Good luck!

A multiple-choice quiz by ace_zeke. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
ace_zeke
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,639
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
507
Question 1 of 10
1. A dozen men beat a man's wife to death in front of him. Despite being outnumbered, he attacks them. Which rule applies? Hint


Question 2 of 10
2. A teenage boy tells his mother he isn't doing drugs when he really does. She chooses to believe him and dismisses the idea. Which rule applies? Hint


Question 3 of 10
3. A woman has an affair with another woman's husband. He admits the truth to his wife shortly after it, and she kicks him out. Eventually she allows him to move back in and things return to almost normal. Which rule applies? Hint


Question 4 of 10
4. A student writes his report for school using half a dozen books he owns as sources. He finds another book at an auction, and buys it. But when he compares the books, the one from the auction doesn't agree with the others. A book dealer discovered it was a fake book, written as a joke. Which rule applies? Hint


Question 5 of 10
5. A young man tells a girl he likes her, but she claims she doesn't like him like that. A few years later he falls for a different girl, but doesn't tell her. After thinking over it, he steels himself and tells her. She returns his feelings. Which rule applies? Hint


Question 6 of 10
6. A group of boys go to a swimming hole for the afternoon. A sign warns them not to dive because it is shallow. The boys read it and ignore it. The first boy to jump in breaks his leg. Which rule applies? Hint


Question 7 of 10
7. A boss brings an employee into his office to confront him of charges placed against him. The boss asks if the employee is stealing supplies, which he quickly denies. The boss finds the employee stealing from the storeroom. Which rule applies? Hint


Question 8 of 10
8. A man stops a thug from beating up a woman. The thug attacks him, and he fights back for the woman. The man wins. Which rule applies? Hint


Question 9 of 10
9. A young boy is trying to reach his ball on the roof, but he can't make it. A man gives him a lift onto the roof to get it. The boy falls off and breaks his neck. Which rule applies? Hint


Question 10 of 10
10. A man's daughter is kidnapped. He hopes for a miracle, and prays to the gods, but he soon can't sit idle. He searches his house for clues, and eventually finds the truth, and tracks down the kidnapper. He is reunited with his daughter. Which rule applies? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A dozen men beat a man's wife to death in front of him. Despite being outnumbered, he attacks them. Which rule applies?

Answer: 3rd

Wizard's Third Rule: 'Passion rules reason.'
2. A teenage boy tells his mother he isn't doing drugs when he really does. She chooses to believe him and dismisses the idea. Which rule applies?

Answer: 1st

Wizard's First Rule: 'People will believe a lie because they want it to be true, or fear it to be true.'
3. A woman has an affair with another woman's husband. He admits the truth to his wife shortly after it, and she kicks him out. Eventually she allows him to move back in and things return to almost normal. Which rule applies?

Answer: 4th

Wizard's Fourth Rule: 'There is magic in sincere forgiveness. Magic to heal. Magic in the forgiveness you give, and more in the forgiveness you receive.'
4. A student writes his report for school using half a dozen books he owns as sources. He finds another book at an auction, and buys it. But when he compares the books, the one from the auction doesn't agree with the others. A book dealer discovered it was a fake book, written as a joke. Which rule applies?

Answer: 9th

Wizard's Ninth Rule: 'A contradiction cannot exist in reality. Not in part, nor in whole.'
5. A young man tells a girl he likes her, but she claims she doesn't like him like that. A few years later he falls for a different girl, but doesn't tell her. After thinking over it, he steels himself and tells her. She returns his feelings. Which rule applies?

Answer: 7th

Wizard's Seventh Rule: 'Life is the future, not the past.'
6. A group of boys go to a swimming hole for the afternoon. A sign warns them not to dive because it is shallow. The boys read it and ignore it. The first boy to jump in breaks his leg. Which rule applies?

Answer: 10th

Wizard's Tenth Rule: 'Willfully turning aside the truth is treason to oneself.'
7. A boss brings an employee into his office to confront him of charges placed against him. The boss asks if the employee is stealing supplies, which he quickly denies. The boss finds the employee stealing from the storeroom. Which rule applies?

Answer: 5th

Wizard's Fifth Rule: 'Mind what people do, not only say, for deeds will betray a lie.'
8. A man stops a thug from beating up a woman. The thug attacks him, and he fights back for the woman. The man wins. Which rule applies?

Answer: 8th

Wizard's Eighth Rule: 'Deserve victory.'
9. A young boy is trying to reach his ball on the roof, but he can't make it. A man gives him a lift onto the roof to get it. The boy falls off and breaks his neck. Which rule applies?

Answer: 2nd

Wizard's Second Rule: 'The greatest harm can result from the best intentions.'
10. A man's daughter is kidnapped. He hopes for a miracle, and prays to the gods, but he soon can't sit idle. He searches his house for clues, and eventually finds the truth, and tracks down the kidnapper. He is reunited with his daughter. Which rule applies?

Answer: 6th

Wizard's Sixth Rule: 'The only sovereign you can allow to rule you is reason.'
Source: Author ace_zeke

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Soul of the Fire Average
2. Faith of the Fallen Average
3. Terry Goodkind's 'Sword of Truth' Average
4. Temple of the Winds Average
5. Stone of Tears Tough
6. Blood of the Fold Average
7. The Pillars of Creation Average
8. Phantom Average
9. Confessor Average
10. Temple of the Winds Average
11. Stone of Tears Average
12. Facts from "Stone of Tears" Easier

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us